apple-tablet-keynote_180

Annonse


Alt om iPad

apple-tablet-keynote_188

Ikke noe nytt OS i dag

Det var det. Showet er over. Dessverre ingen ny iPhone-OS enda. Dette må vi vente litt lengre på, men den nye SDKen som støtter iPad blir gjort tilgjengelig til utviklere nå.

Det var også ventet en ny MacBook Pro, men det eneste Apple lanserte var iPad. Dette er forsåvidt nok da dette er et stort nytt marked for Apple og det gjenstår endel detaljer rundt iPad. Blant annet skjermoppløsning, skjermkort og norsk lansering. Vi lover å holde deg oppdatert.

Klarer du å vente til sommeren eller skal du handle din på eBay så fort som mulig? Diskuter i kommentarfeltet og vårt forum.

Annonse


Her er prisene

Tastatur fungerer også som dock og kan kjøpes som tilbehør og man kan kjøpe Apple-casing om man er redd for riper.

Synkroniseringen skjer selvsagt via iTunes og alt kan synkroniseres (video, bøker, musikk og apps osv.). Og nå kommer prisene for USA. Så mye båndbredde du klarer: 30 dollar i måneden (174 kroner).

Og; AT&T får kontrakten akkurat som med første iPhone. Kontrakten kan sies opp når som helst.

Når kommer den til Norge? Ikke før i juli/juni. Fortvil ikke, iPad 3G bruker GSM-nettet og er ulåst. Vi ser for oss endel handler på eBay.

Prisene:
* 499 for 16GB (2900 kroner)
* 599 for 32GB (3500 kroner)
* 699 for 64GB (4000 kroner)

Det kommer også en modell med kun WiFi og ingen 3G-mulighet. Denne kommer ikke innen 90 dager, men innen 60 dager. På modellene med 3G må man legge til kostanden med en AT&T 3G-kontrakt (som kan sies opp når som helst).

apple-tablet-keynote_197

apple-tablet-keynote_196

Bøker og spill

EA viste frem Need For Speed: Shift til iPaden. Ny app: iBooks. Apple vil banke Amazon med iBooks Store:

«Amazon?s done a great job of pioneering this functionality with the Kindle. We?re going to stand on their shoulders and go a little further».

Fem av de største forlagene i verden har spikret en iPad-avtale. Det kommer også en ny iWork og den er selvsagt spesialtilpasset iPad. Prisen? 10 dollar (58 kroner).

Her er iPad-spesifikasjonene

* Full multi-touch
* Bakoverkompatibel med iPhone-apps
* 16 til 64GB internlagring
* 1GHz Apple A4-chip fra P.A. Semi
* 9.7″ skjerm IPS-skjerm
* Wifi 802.11n
* 10 timer batterilevetid
* Over en måned standbytid
* Bluetooth 2.1 + EDR
* Akselerometer og kompass
* 1.27 cm tykk 0.6 kg tung

Ved å dobbelklikke på hjem-skjermen blir iPhone-apps skalert opp. Apple har som tidligere ryktet en iPad-avtale med New York Times

Det er en iPad

iPad gjør alt man trodde den skulle gjøre: epost, lese, video, spill, men fortsatt ingen Adobe Flash.

Nye iWork er tilpasset iPad.

Det som skjer nå er at Apple går igjennom nesten hver eneste funksjon og applikasjonen på iPaden. Det er fortsatt ingenting om pris eller lansering.

apple-tablet-keynote_134

apple-tablet-keynote_034

apple-tablet-keynote_107

apple-tablet-keynote_101

Steve Jobs har entret scenen

Jobs er endelig på scenen: «Good morning and thank you all for coming». Han starter som vanlig ved å skryte av Apples tall. Blant annet hvor mange apps som er på App Store og hvor mange som har lastet ned. Det vanlige med andre ord.

Det er ingen tvil lenger: det er en tablet Apple skal lansere. Jobs snakker om netbooks: «Problemet med netbooks er at de ikke bedre til noe som helst».

apple-tablet-keynote_097

apple-tablet-keynote_075

apple-creation-0100-rm-eng

Få minutter igjen

Twit.tv sender direktevideo fra eventen selv om Apple forbyr dette. Det er nå så mye aktivet på messesenteret at selskapet neppe klarer å holde kontroll på dette.

apple-creation-0159-rm-eng

apple-creation-0105-rm-eng

apple-creation-0141-rm-eng

Hvor lenge denne feeden blir oppe er usikkert og allerede nå sliter de med båndbredden, men vi skal holde deg oppdatert via andre kilder. Det nyeste vil ligge øverst.

For dere som spør om live-feeds: Det er ingen offisielle da Apple ikke gir lov til dette. Finner vi noen som likevel har en aktiv feed vil dette stå i artikkelen som hele tiden blir oppdatert.

Snart braker det løs

Klokken 19:00 norsk tid braker det løs. Spenningen knyttet til dagens Apple-event er til å ta og føle på og vise seg å være minst like viktig som iPhone-lanseringen i 2007.

Ryktene rundt en Apple-tablet har versert mer eller mindre siden 2001, men det var ikke før de siste par årene at spekulasjoner har blitt til litt mer konkrete rykter med flere patent-søknader og snakk fra bransjefolk, anonyme tipsere og synsere.

Vi skal ikke gå gjennom hele historien en gang til, men heller prøve å finne ut hva som mest sannsynlig blir lansert i kveld. Vil du har mer historie besøk dette søkeresultatet for de siste ryktene.

Dette tror vi kommer

Først og fremst: en tablet. Vi og resten av bransjen er 99 prosent sikre på at det kommer en Apple tablet, og her er de mest sannsynlige spesifikasjonene basert på de nyeste ryktene:

* ARM-CPU.
* iPhone OS 4.0 til iTablet/iSlate/iPaden (bakoverkompatibel med iPhone og iPod Touch-apps).
* Stort fokus på bøker, magasiner og ikke minst spill. Vi er ganske sikre på at EA og en eller flere forlag kommer innom for å vise frem noe kult som tar i bruk den nye maskinvaren.
* Bygget av Foxconn
* Innebygget HSDPA (turbo-3G).
* Hjem-knapp og kamera i front akkurat på som på iMacene. Aluminium på baksiden.
* 10.1″ skjerm med multitouch og LED-baklysning.
* Lansering først i USA i mars 2010 med Verizon-abonnement til rundt 400 dollar (2300 kroner). 1000 dollar (5800 kroner) uten abonnement. Verdenslansering noe senere.
* Nytt iPhone 4.0 OS til 3G og 3GS og en tilknytting til tableten.

Så sent som i dag ble det ryktet at Apple skal ta 13 til 15 dollar (rundt 80 kroner) for en populær bok i App Store. Det er ventet store avtaler med forlagsbransjen og fokus på tableten som et underholdnings og undervinsingsprodukt. Det er også ryktet at iLife kommer i versjon 2010 og at denne blir å finne på tableten.

Hva med en ny MacBook Pro? Intel har mer eller mindre bekreftet at de skal lansere en ny MacBook Pro bygget med Intel Core i5-plattformen. Jobs har uansett sagt at de har flere spennende produktlanseringer i år.

Neppe ny iPhone

Lite sannsynlig: ny iPhone i forbindelse med lansering av iPhone OS 4.0. Tablet og ny iPhone på en og samme kveld? Det er selvsagt mulig, men lite trolig.

To så store lanseringer vil slå hverandre ihjel. Vi tipper Jobs lanserer tableten i kveld og en ny iPhone til sommeren på WWDC. Det er allerede kjent at Apple dropper årets MacWorld og satser alt på WWDC. Det er også på sommeren Apple tidligere har lansert nye iPhone-modeller.

Tidligere Apple-ansatt Edward Eigerman snakker om hvordan det var å jobbe i selskapet like før en produktlansering: