Når trojaneren har tatt over Windows-systemet krypterer den filene dine og krever 500 kroner for å dekryptere dem med Data Doctor 2010.

Annonse


Den frekkeste trojaneren du har sett

Dokumentene dine blir kryptert av trojaneren.Trojanere blir bare frekkere og frekkere. Nå advarer F-Secure mot en ny variant.

Ny proff trojaner

At trojanere tar filene dine som gissel og krever løsepenger for å slippe dem fri er intet nytt. Allerede sommeren 2008 kunne ITavisen.no avsløre at trojaneren Virus.Win32.Gpcode.b gjør akkurat dette.

Men nå har det dukket opp en ny variant som operer mye på samme måte, men her er alt pakket inn i langt penere innpakning. Det ser nesten ut som en melding fra Microsoft.

Denne dukker opp på oppgavelinen i Windows og kan for mange brukere se ut som en ekte melding fra Microsoft.

Annonse


Tar seg betalt

F-Secure forklarer hvordan trojaneren fungerer:

? Når W32/DatCrypt-trojaneren infiserer en PC, får den det til å se ut som om filer som for eksempel Microsoft Office dokumenter, videoer, musikk og bilder har blitt ?korrupte?. Sannheten er at filene har blitt kryptert av DatCrypt. Det neste trojaneren gjør er å lage noe som ser ut som en autentisk melding fra Windows. Meldingen råder brukere til å laste ned og kjøre ?anbefalt programvare for filreparasjon? – Data Doctor 2010, sier Dag Arne Jerstad, norgesansvarlig i F-Secure.

For å løse opp filene krever trojaneren at du går til innkjøp av Data Doctor 2010 som fjerner krypteringen på filene dine. Prisen? 89.95 dollar (rundt 500 norske kroner).

F-Secure hevder deres sikkerhetspakke F-Secure Internet Security 2010 beskytter mot W32/DatCrypt, men det finnes også gratisalternativer der ute som nok gjør jobben om man skulle være ille ute. Blant annet SpyBot Search And Destroy.

Kilder:
F-Secure Pressemelding
F-Secure.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse