appletablet

Annonse


– iTablet vil ha «alt»

Apples iTablet/iPad/iSlate vises etter alt å dømme fram onsdag neste uke. Og stadig nye opplysninger lekker ut. Det siste er at kommer til å bli tidenes første alt i ett-maskin for totalkonsum av alle typer medier.

Kjøpe, leie, streame

Med andre ord kan du lese bøker, kikke på TV, se filmer og høre musikk ved hjelp av dingsen. Og ikke bare konsumere, men også kjøpe/leie/streame.

I følge Wall Street Journal komer Apple til å utvide iTunes til å bli en gigantisk mediesjappe verden ikke har sett siden Virgin megastores glansdager på Oxford Street i London.

I denne butikken fantes alt man kunne tenke seg av film, bøker, plater og spill. RFør det hele gikk over ende, i konkurranse med nettet.

Annonse


Vekk med fysiske varer!

Amazon har tatt over mye av Virgins rolle. men svakheten er naturligvis at det meste av det som selges er fysiske varer som papirbøker og film/musikk/spill på diskformater. Du må med andre ord vente i dager – og i noen tilfelle uker – før de varene du har bestilt havner i din postkasse.

Dette vil i følge Wall Street Journal Apple bøte på. Og det er tydeligvis mer enn rykter, for Apple har inngått avtale med en rekke store aktører innenfor innhold og salg av medieprodukter.

Mange avtaler

Dette er i følge avisen de konkrete avtalene som er inngått eller er i ferd med å forhandles fram:

1) Electronic Arts (spill)
2) Conde Nast (magasiner)
3) Microsoft (Bing søkemotor, med kjøpsmodul)
4) CBS og ABC (TV)
5) Disney (film og underholdning)
6) HarperCollins (bøker)

iTunes blir web-basert

I følge den store finansavisen holder Apple også på å lage en helt ny versjon av iTunes med langt mer funksjonalitet og innhold enn i dag – alt sammen skreddersydd for den nye tableten.

iTunes vil snart også – stadig i følge avisen – komme i en nettutgave – rett og slett iTunes.com. Dette betyr at du ikke lenger trenger iTunes-programvaren for å spille musikk og filmer på PC eller Mac.

Eller for den saks skyld iTablet.

Det går også rykter om at Apple kommer med en streaming-tjeneste som kan utfordre Spotify. I så fall vil ogspå denne være å finne på iTablet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse