Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dette temaet heter Dark Agility og endrer på langt mer enn hva de vanlige teamene i Windows 7 gjør.

Gjør Windows 7 slik!

Når ikke vanlige themes er nok.

Lei av Windows 7s standardtemaer? Gjør noe med det på en enkel måte.

Du kan endre mye

Du har kanskje hørt om at det i gamle Windows XP var mulig å modifisere uxtheme.dll-filen i OSet. Dette gjorde det mulig med tredjeparts skrivebordsteamer. Når Vista ble lansert ble endel av skinning-plattformen endret og det tok litt tid før designerne kastet seg på det nye OSet.

Nå har Windows 7 vært ute en god stund. Med andre ord er det igjen et lite miljø på nettet som lager sine helt egne brukergrensesnitt. Og da snakker vi ikke bare endring av skrivebordsbakrunn, men helt andre farger og stil på vinduene.

Slik gjør du det

For å få til dette finnes det et program som patcher systemfilene i Windows 7 x86 og x64 for deg. Programmet heter Universal Theme Patcher (siste versjon: v1.5, Build 20090409). Du finner programmet her.

Følg instruksjonene (husk å høyreklikk på .exe-filen og kjør filen som administrator). Det kan også være smart å lage et gjennopprettingspunkt da dette endrer viktige systemfiler. ITavisen har testet både programmet og flere brukergrensesnitt og hadde ingen problemer på en Windows 7 Ultimate x64.

Oppdatert:
En enda enklere måte å gjøre Windows mottakelig for disse grensesnittene er å bruke UXStyle (x86 og x64). Da slipper du å patche Windows-systemfiler og du slipper omstart.

Temaer finner du her og her. Temaet Dark Agility som avbildet i artikkelen finner du her.