Mange ufrivillige kake-elskere på Facebook i går...

Annonse


Kake- elskende Facebook-trøbbel

Mange Facebook-brukere opplevde i går kveld at uttrykkene «liker kake», «ser deg» og« Ola Nordmann» ble lagt til i statusfeltet – uansett hva de prøvde å skrive.

Applikasjon synderen?
Problemet gjaldt bare et utvalg brukere – kanskje de som hadde lastet ned en bestemt applikasjon av typen «Hvilket dyr ligner du mest på?» eller «Se hvem som elsker deg».

Slike applikasjoner har tilgang til din konto, og kan dermed endre dine data.

Også hos app-nektere
Men denne teorien kan være gal, for i dag morges har ITavisen fått inn tips også fra folk som sverger på at de aldri i sitt liv har sagt ja til en slik applikasjon.

Annonse


I så fall kan problemet ligge lokalt på PC-en. Visse virus kan gjøre endringer i data du legger inn fra din maskin – både til Facebook og andre steder på nettet.

Oversetter-feil?
En annen – og kanskje mer plausibel teori er at en endring i den norske oversettelsen på Facebook i går kveld forårsaket problemet.

I så fall gjaldt den alle de norske brukerne i en kort periode i går.

– Ekkelt
Hendelsen ble uansett et mye omtalt tema på den norske delen av Facebook i går. Og behørig kommentert også i andre fora, for eksempel på dinbaby.com.

Synes også det er ekkelt. Her veksler det mellom :Ola Nordmann Ser deg og
Ola Nordmann liker kake Ola Nordmann. Trodde nesten det var noe galt med pcèn min, evt at webkamera var slått seg på eller noe i den retningen. Det står også bak mitt eget navn, selv om jeg ikke har vært inne å skrevet dette, noen som har peiling på hvordan det kan ha seg? Virus?
skriver en av deltakerne på forumet.

Ingen forklaring
En annen (begge anonyme) skriver:

Hos meg , så står det på alle statusoppdateringene til både meg selv og mine venner. Rett etter navnet. eks Ola Nordmann Ser deg eller Ola Nordmann liker kake Ola Nordmann
Jeg har ikke vært inne å skrevet dette på min statusoppdatering, men likevel står det Ser deg /liker kake etter navnet mitt.
EKKELT

Så langt har ikke Facebook kommet med noen forklaring på fenomenet. ITavisen kommer tilbake med mer når nærmere opplysninger foreligger.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse