Før du får laste ned MP3-filen, må du velge deg en sponsor som serverer deg en video.

Annonse


Gratis musikk mot videosnutt

Inviterte nordmenn har lenge kunne kose seg med gratis musikk – mot noen reklamesnutter innimellom – via den svenske musikkstreametjenesten Spotify.

Spotify annonserte før jul at de starter opp i USA ut på nyåret, men foreløpig har ikke amerikanerne fått glede av tjenesten, som fortsatt skal basere seg på invitasjoner.

Nå får de imidlertid konkurranse i USA, før de har kommet i gang.

Free All Music er n emlig en tjeneste som til forveksling ligner Spotify. Men to viktige forskjeller: I stedet for en lydannonse blir du tvunget sil å se på en reklamevideo. Og i stedet for å bare få høre på en musikkstream får du lov til å laste ned en MP3-fil.

Annonse


Det siste er kanskje det viktigste, for platebransjen har så langt vært meget restriktive med å la brukerne musikken til odel og eie uten å måtte betale. Men eierne av FreeAllMusic håper at dette skal bli så attraktivt at annonsørene vil betale gildet.

Nordmenn kan foreløpig ikke bruke tjenesten. Men i følge en artikkel på CNet News.com fungerer tjenesten slik at du først velger hvilken låt du vil ha (du får høre et halvt minutts stream som smakebit), og deretter en sponsor som serverer deg en videoreklame før du får laste ned.

I motsetning til Spotify, som har et enormt utvalg av gamle album, konsentrerer Free All Music seg om de siste hit-ene. Logikken er at det er det kundene vil ha, og som de ikke er villige til å betale for.

Album-kundene blir færre og færre. Og eldre og eldre. Det viser markedsundersøkelser som platebransjen har foretatt. Samme erfaring har iTunes gjort. De selger langt flere enkeltstående låter enn hele album.