_MG_9992

Annonse


Nexus koster bare en tusenlapp

Legger du sammen kostnadene til de nekelte delene i Googles nye Andorid-baserte og HTC-bygde telefon Nexus One kommer du opp i 175 amerikanske dollar – om lag 996 norske kroner.

Neppe skivebom
Dette hevder selskapet iSuppli i en fersk analyse som er gjengitt på Cnet News.com.

Og selv om man må regne både med produksjonsomkostninger, transport, distribusjon og kanskje også etterhvert butikk-avanse (foreløpig selges telefonen bare gjennom Googles eget nettsted, og bare til USA, Storbritannia, Singapore og Hong Kong) og ikke minst norsk moms her i landet, er ikke iSupplis estimat så langt unna den prisen vi ser i dag.

1018 kroner med binding
Telefonen koster faktisk ikke mer enn 179 dollar (om lag 1018 norske kroner), om du samtidig tegner abonnement med binding i to år til T-Mobile. Kjøper du den uten abonnement, må du ut med 529 dollar (om lag 3011 norske kroner) – noe som jo ikke er så ille for en fullblods smarttelefon med alt av det siste av teknologi om bord.

Annonse


Det meste av teknologien om bord i Nexus har vi sett før. Operativsystemet Android er tilgjengelig for alle, og har dukket opp både i lette PC-er, såkalte tablets og ikke minst en rekke mobiltelefoner allerede.

– Kombinasjonen er ny
Qualcomms lynraske Snapdragon-prosessor har vi også sett i telefoner (første gang i Toshibas TG01 i februar i fjor) før. Unibody-konstruksjonen som gjør telefonen støtsikker uten å øke vekt og størrelse, er også gammelt nytt. Det samme er AMOLED (Active-Matrix Organic Light Emitting Diode)-skjermen.

Kombinasjonen av alle disse elementene er derimot helt ny.

– Alle disse delene har aldri før blitt kombinert i ett enkeltstående design, sier iSuppli-analytiker Kevin Keller.

Populært å beregne prisen
Det er for øvrig en slags ny øvelse blant analysebyråene å beregne hva populære og kommende produkter egentlig koster.

I forrige uke kunne selskapet Susquehanna Financial fortelle at Apples sagnomsuste tablet-maskin (iSlate/iPad/iTablet) koster like under 2000 kroner å sette sammen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse