Notion Ink Adam Smartpad kommer fra India, og er i hvert fall rent designmessig et konkurransedyktig produkt.

Annonse


Hjelp, det regner tablets!

På CES (Consumer Electronics Show)-messen i Las Vegas, som går av stablen i disse dager, er det to ord som gjelder: 3D og Tablet.

Null tastatur
Det første har vi sett før, til det nesten kjedsommelige. Det andre har vi også sett før, faktisk i mange år. Men da som et nisjeprodukt for lagerarbeidere, selgere og andre med behov for å skrive inn opplysninger uten å måtte bruke tastatur.

Situasjonen i begynnelsen av 2010 er en helt annen enn i 1989, da den første Tablet-PC-en (fra GRiD Systems) så dagens lys. I dag har vi datakraft, batteriekapsitet, og ikke minst fullt ut fungerende pekekjerm med tofinger-muligheter (multi touch).
Sonys Dash ser mest av alt ut som en bil-GPS. Men her snakker vi om et kraftig og innovativt produkt som kanskje vil gi Apple trøbbel. Spesielt fordi de er oppe med sin egen "App Store" fra dag en.

KLIKK HER FOR Å SE FLERE AV DE NYE TABLET-MASKINENE

Venter på Apple
Vi har fått iPhone, som lagt på vei er en tablet i miniatyr. Og flere andre mobilprodusenter har fulgt opp, med HTC som kanskje fremste representant. Vi har fått Windows 7, som har innebygde muligheter for tablet-løsninger.

Annonse


Og ikke minst: Verden venter på Apple, som i slutten av denne måneden etter alle solemerket skal presentere sin iSlate (ellers iTablet eller iPad), med salgstart i begynnelsen av mars.

Mest for sofaen
Tablet-en er en alt i ett-maskin for underholdning, nytte og informasjon. Hva den ikke er: En PC. Du vil nok kunne skrive korte meldinger på Facebook og kjappe e-poster på den, men til utstrakt skrivearbeid er det nok bedre å bruke din vanlige bærbare.

Freescales tablet referansedesign.
(Ill.: Illustrasjon)

KLIKK HER FOR Å SE FLERE AV DE NYE TABLET-MASKINENE

Nei, en tablet skal først og fremst brukes i sofaen når du har fri, på reise eller på hytta (forutsatt at du har oppladingsstrøm og bredbånd der). På dette brettet har du alt du trenger: Sosiale nettverk, nyheter, musikken din, filmene dine og helt sikkert et vell av skreddersydde tjenester og applikasjoner skreddersydd for tablet-formatet.

Konkurranse allerede nå
Det gjenstår å se om den nye dingsen vil bli folkeeie. Så langt ser det ut som den kan bli ganske dyr – i hvert fall om det står Apple på den. Vi snakker trolig mellom 6000 og 10 000 kroner.

Godt er det derfor at konkurransen allerede er her – i god tid før Steve Jobs (?) står på podiet i San Francisco for å vise verden hva han nå har funnet på.

Kjedelig og elegant
Både Dell, Sony, HP og en rekke andre små og store produsenter vil ha sin del av kaka. Og i motsetning til Apple er de klare med sine produkter.

Noen av dem, som HPs Multitouch Tablet (som Microsoft-sjefen Steve Ballmer presenterte under sin CES-åpningstale) og Dells er tvilsomt litt kjedelige og business-aktige. Mens andre, som Sonys tøffe Dash og Lenovos spreke, to-delte Ideapad utvilsomt er mer spennende.

Dell velger Android
Stort sett kjøres det Windows 7 Starter Edition (beregnet på netbooks og lette, billige bærbare). Men Dell, som vanligvis ikke tar de helt store sjansene, har valgt å satse på Googles Android operativsystem.

Med andre ord blir dette en uhyre spennende kamp om kundene. Uansett utfall, så er de du som blir vinneren!

Her er en bildeserie som viser et utvalg av de tablet-maskinene som blir vist på CES:

Disse tablet-maskinene kommer i 2010

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse