Nokia mener å ha oppfunnet både skrollehjulet på iPod Classic og det virtuelle tastaturet på iPhone/iPod Touch. Nå beordrer de stans i salget av ALLE Aple-produkter.

Annonse


Nokia: – Stopp salget av Apple-produkter nå!

Nokia har som kjent gått til søksmål mot Apple.

Utvidet søksmål
Først mot iPhone, som de mener har stjålet mye fra dem. Rett før jul utvidet de søksmålet til å gjelde samtlige Apple-produkter – både iPhone 3G og 3GS, iPod Touch, MacBook, MacBook Pro, MacBook Air, iMac, Mac Mini og Mac Pro. Årsaken er at de mener Apple bruker en rekke av deres patenter uten lov.

Nå går Nokia enda et steg lenger.

Vil ha full stopp i salget
Den finske avisen Talous Sanomat har fått fatt det 50 sider lange dokumentet Nokia tirsdag i forrige uke sendte inn til det amerikanske, føderale organet ITC (International Trade Commission).

Annonse


Her går det fram at Nokia med øyeblikkelig virkning ønsker full stopp i både salg, markedsføring, import, eksport og service av Apple-produkter. I motsatt fall vil de gå rettens vei for å blokkere Apples virksomheter.

Trekker fram gammelt sitat
Kuriøst nok trekker Nokia fram følgende uttalelse som Steve Jobs kom med i dokumentarfilmen «Triumph of the Nerds» i 1996:

– Picasso hadde et ordtak: God kunstnere kopierer, store kunstnere stjeler. Og jeg for min del stjeler alltid skamløst geniale ideer.

Har skjedd før
Få tror at Nokia klarer å stoppe mektige Apple, og mange mener at finnene nå opptrer som et såkalt patent-troll i mangel av innovasjon og stadig minkende markedsandel .

Men man skal aldri si aldri. For i august i fjor klarte det lille selskapet i4i å stoppe salget av Microsofts tekstbehandlingsprogram Word i USA, ved hjelp av en såkalt permanent forføyning.

Microsoft ble i tillegg pålagt å betale 1,2 milliarder kroner i erstatning for bevisst å ha brukt annen manns eiendom uten avtale.

Her er «smørbrødlista»
I ITC-dokumentet lister Nokia opp de konkrete patentene de mener Apple bryter. Disse er:

1) Navigasjonshjulet på de første generasjonene iPod og dagens iPod Classic (Nokia-patent fra 2001)

2) Forstørrelsen av bokstaver på skjermen når man skriver på iPhone og iPod Touch (Nokia-patent fra 2000)

3) Klikkbare lenker til nettsider og telefonnumre i tekstmeldinger og e-postmeldinger. (Nokia-patent fra 1998)

4) iPod-funksjonen som skrur av lyset på skjermen når man snakker i telefonen. 8Nokia-patent fra 2003).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse