google-phone

Annonse


Alt om Google-mobilen

google-phoneTil tross for en lang rekke lekkasjer, og flere fullverdige tester av ferdig maskinvare, er det først nå at Google har 100% offisielt annonsert og vist frem sin Nexus One-telefon.

Nexus One er altså det offisielle navnet, og telefonen markedsføres som det neste steget for Android-plattformen. Den er utviklet i svært tett samarbeid med HTC, som tidligere har lansert en rekke Android-mobiler, blant annet den populære Hero.

Kraftig, god skjerm
Spesifikasjonene er solide: Telefonen har en 1GHz Snapdragon-prosessor under panseret, noe som naturligvis sørger for god hastighet. Skjermen er 3.7 tommer stor, og bruker AMOLED-teknologi. Den har en styrekule som blinker med forskjellige lys avhengig av diverse hendelser, og det er installert kompass, GPS og akselerometer, noe som vi hadde regnet med i 2010.

Kameraet har en oppløsning på 5 megapiksler med LED-blits, og videoer som tas opp med det kan lastes opp til YouTube med ett klikk. Det er plass til 3.5 mm-utgang for hodetelefoner og et system for fjerning av bakgrunnslyd under samtaler. Det benyttes to separate mikrofoner til dette.

Annonse


Et 4 GB stort MicroSD-minnekort følger med.

Og du kan til og med få gravert inn ting på baksiden.

Mer brukervennlig
Telefonen kjører Android 2.1, den nyeste versjonen av operativsystemet. Forbedringene inkluderer blant annet fem hovedskjermer, nye widgets, animerte bakgrunnsbilder som reagerer på trykk og ny måte å navigere gjennom applikasjonsmenyen på. Android 2.1 har også integrert Facebook og Google Maps, og visstnok bedre egenskaper for 3D-grafikk. Den nye versjonen har også nytt fotogalleri som synkes med Picasa, og stemmestøtte er blitt kraftig utvidet. Nå kan du lese inn tekst som skal i alle mulige felt på telefonen.

Google annonserte også at en Android-versjon av Google Earth er på vei til operativsystemet, og denne vil blant annet benytte seg av de nye 3D-mulighetene. Applikasjonen er imidlertid ikke helt lanseringsklar enda.

Ute i dag
Men når? I dag. Dessverre bare i USA, Storbritannia, Singapore og Hong Kong. T-Mobile-abonnenter kan allerede kjøpe seg en Nexus One gjennom Googles nettbutikk, mens de med Verizon eller Vodafone må vente til våren. En ulåst telefon koster 529 dollar, som tilsvarer litt over 3.000 kroner. Google lover at flere land vil snart legges til nettbutikken, så vi håper selvsagt på at Norge raskt kommer med.

Google vil imidlertid sende telefonen til Storbritannia allerede nå, så det er muligheter for de mer entusiastiske.

Se også Digi.no.

Du kan lese alle detaljene om Nexus One hos Google.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse