Albert Gonzelez har stjålet mange millioner kortnumre.

Annonse


Skyldig igjen

Albert Gonzelez har stjålet mange millioner kortnumre.
(Ill.: US Secret Service)
Stor-hackeren Albert Gonzalez har for andre gang erklært seg skyldig i det som utvilsomt er århundrets største kortsvindelsak.

Hacket kjeder
28 år gamle Albert Gonzalez fra Miami i Florida er siktet i tre ulike saker for å ha stjålet til sammen 170 millioner ID-er. I september erklærte han seg skyldig i to av sakene.

Han erkjente at han hadde kapret 40 millioner ID-er gjennom datakriminelle handlinger rettet mot flere store amerikanske butikkjeder, blant dem TJX, OfficeMax og Barnes & Noble, samt mot restaurantkjeden Dave & Buster’s.

Konspirativ virksomhet
Gonzalez ble også siktet i en sak der IT-systemene til Heartland Payment Systems, og supermarkedkjedene 7-Eleven og Hannaford Brothers, ble tappet for til sammen 130 millioner identiteter. Her erkjente han ikke straffeskyld i september, men det gjør han nå.

Annonse


Nå har Gonzalez i tillegg erkjent skyld i det påtalemyndighetene kaller konspirativ virksomhet. Dette er i amerikansk, juridisk terminologi en minst like alvorlig forbrytelse som selve datainnbruddet.

Får minimum 17 år
Den lyssky virksomheten foregikk flere steder i USA, og Gonzalez må regne med å bli straffet både i Massachusetts, New Jersey og New York i tillegg til den føderale straffen.

Det amerikanske justisdepartementet opplyser at Gonzelez vil få mellom 17 og 25 års fengsel, avhengig av hvilke vilkår som blir oppnådd på bakrunn av tiltaltes fulle tilståelse.

Kilde:
Wired.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse