CIA logo

Annonse


Svindel-programvare lurte CIA

CIA logoI jakten på terrorister er det lett å gå seg vill. Det fikk den amerikanske etterretningsorganisasjonen CIA erfare etter at de hadde kjøpt programvare som angivelig skulle avsløre skjulte Al-Qaida-budskap i TV-sendinger.

Playboy-artikkel
Dette går fram av en lang og svært underholdende historie publisert på I en historie publisert på Playboy.com under tittelen «The man who conned Pentagon» (Mannen som lurte Pentagon).

Strekkoder på TV
Teorien var i følge Palyboy at det arabiske TV-selskapet Al Jazeera sendte en form for «strekkoder» som ble brukt som hemmelig kommunikasjon mellom terrorceller tilknyttet Osama bin Ladens nettverk.

Disse hemmelige kodene kunne angivelig avsløres ved å bruke programvare fra selskapet eTreppid Technologies i Nevada.

Annonse


Fly satt på bakken
eTreppids sjef Dennis Montgomery med den imponerende «Chief Technology Officer» klarte å selge programvaren til CIA-sjefen George Tenet, og skal ha vært i ferd med å inngå andre store, offentlige kontrakter i det amerikanske forsvaret før det hele ble avslørt som svindel.

I desember 2003 ble en rekke fly satt på bakken på grunn av Montgomerys programvare. Ved en annen anledning ble 5000 besøkende evakuert fra Metropolitan Museum og Art i New York av samme grunn.

Museum evakuert
Alt sammen på grunn av de angivelige strekkodene i TV-sendinger fra den Quatar-baserte stasjonen.

FBI kunne seinere avsløre Montgomery som en notorisk svindler, med en rekke saker på samvittigheten. Likevel klarte han altså å lure en hel amerikansk etterretningstjeneste til å tro at hans teknologi kunne fange opp skjulte budskap i åpne TV-sendinger.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse