GeForce 295GTX er i skrivende stund den kraftigste GPUen til Nvidia.

Annonse


– ATIs lille forsprang kommer til å blekne

GeForce 295GTX er i skrivende stund den kraftigste GPUen til Nvidia.Windows 7 har støtte for DirectX 11, men det hjelper lite om skjermkortet ditt ikke støtter det.

Nvidia snart klare

Ati har i flere måneder hatt skjermkort med støtte for DX11 (blant annet Radeon HD 5970), mens Nvidia har hengt litt etter. Nå ser det dog endelig ut til å løsne for GPU-giganten.

De nye GeForce-kortene (den nye GeForce 300-serien) med kodenavnet «Fermi» kommer trolig tidlig neste år (en gang mellom januar og april) og blir et viktig kort for selskapet i kampen mot erkerival Ati.

Fermi er navnet på Nvidias neste-generasjon Cuda. Disse kortene får Direct3D 11, Shader Model 5.0 og GDDR5 minne.

Annonse


Også programmer blir kjappere

– Det lille forspranget vi har gitt Ati kommer til å blekne når vi i de kommende årene får se revolusjonerende teknikker for hvordan man kan håndtere mange prosesser parallelt, hevder Nvidias Michael Hara.

Hva er egentlig nytt i DX11? Microsofts Johan Lindfors forklarer:

– Nytt i versjon 11 er funksjonen «computer shader» som gjør det mulig å utnytte GPUen til mer enn bare å beregne piksler på skjermen. Det vi kommer til å se nå er at ikke bare spillutviklere, men også leverandører av bildebehandlingsprogram begynner å dra nytte av muligheten til å gi programmene bedre beregningsevne.

Kilde:
IDG.se