Dette var igjen av Lily Sussmans Macbook etter at hun hadde passert den israelske sikkerhetskontrollen.

Annonse


Laptop SKUTT i sikkerhetskontrollen

Den amerikanske studenten Lily Sussman (21) prøvde å komme inn i Israel via Egypt.

Det skulle hun ikke ha gjort. For i det hun prøvde å passere sikkerhetskontrollen – helt pent og rolig og med alle papirer i orden – ble hennes nesten nye Apple Macbook skutt.

Velkommen til Israel!

På sin blogg beskriver Sussman hendelsesforløpet, under tittelen «Jeg er lei for det, men vi sprengte PC-en din. Velkommen til Israel!».

Den brutale henrettelsen fant sted etter to timer med forhør av israelsk sikkerhetspersonale. De spurte henne om hvem hun kjente, om hun hadd kjæreste og mye annet som det umiddelbart ikke virker så relevant for en grensevakt å spørre om.

Annonse


– Det er bare oss som skyter bagasje…

Suissmann ble for øvrig spurt om sitt syn på jødedommen, en religion hun sier hun ikke har noe forhold til eller kunnskaper om.

Så kom beskjeden fra høyttaleren – høyt og klart:

– Ikke bli redd dersom du hører skudd. Det er bare israelsk sikkerhetspersonale som må destruere mistenkelig bagasje.

Kunne fått passordet

Den «mistenkelige bagasjen» var Lilys Macbook – en dyr, bærbar maskin som hun som fattig student hadde måttet spinke og spare til.

På bloggen sin sikriver Lily lakonisk:

– De kunne jo bare ha spurt om passordet mitt. Men det gjorde de ikke…

Arabiske lapper årsak?

Selv tror Lily at de arabiske (uskyldige) klistremerkene hun hadde festet på tastaturet kan ha vært ne medvirkende årsak til den brutale behandlingen Mac-en hennes fikk.

Grensevaktene sjekket også kameraet hennes, og fant blant annet et bilde av en grafittivegg der noen hadde skrevet «fuck» ved siden av det israelske nasjonalsymbolet, davidsstjernen.

Lapp med adresse

Det hører med til historien at Lily slapp inn i Israel. Vaktene ba om unnskyldning, og hun fikk med seg en lapp med en adresse der hun kunne henvende seg for erstatning…

Du kan lese mer om denne saken i den israelske avisa Haaretz.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse