chrome

Annonse


Chrome passerer Safari

Googles nettleser Chrome er nå for første gang mer brukt enn Apples nettleser Safari.

Knepent forsprang
Dette melder NetApplications, instituttet som fortløpende publiserer markedsandelene til nettleserne.

Det er imidlertid ikke de helt store andelene det er snakk om. I følge instituttets målinger for forrige uke har Chrome nå 4,4 prosent, mens Safari har 4,37 prosent.

Velger bort standardnettleser
Likevel er det historisk at Chrome nå – om enn kanskje midlertidig – har tatt igjen den nettleseren alle Mac-brukere får med på kjøpet.

Annonse


Riktig nok er Firefox svært populær såvel hos Mac-brukerne som hos Windows-brukerne, og det er mye som tyder på at like mange Mac-brukere velger vekk Safari som Windows-brukere velger vekk Microsofts nettleser Internet Explorer.

Mac-versjon ikke hele årsaken
Årsaken til at Chrome passerte Safari er trolig at Google i forrige uke slapp den første betaversjonen av Chrome for Mac. Det fikk nok svært mange Mac-brukere til å prøve den.

Likevel var langt de fleste Chrome-brukerne Windows-brukere. Blant Mac-brukere var det forrige uke bar 1,3 prosent som brukte Chrome – en oppgang på 0,32 prosent siden samme uke i oktober.

Omvendt i november
NetApplications baserer sine tall på nettleservanene til 160 millioner brukere av 40 000 nettsteder, og regnes som relativt pålitelige.

I november var styrkeforholdet mellom Chrome og Safari mer «normalt». Safari hadde sine 4,36 prosent, mens Chrome landet på 3,93 prosent i november.

Her er listen
Den oppdaterte listen for november måned ser slik ut (tallene gjelder samtlige versjoner og operativsystemer, unntatt mobil):

Internet Explorer: 63,62%
Firefox: 24,72%
Safari: 4,36%
Chrome: 3,93%
Opera: 2,31%

Og her er lesernes valg
Blant ITavisens leserer er rekkefølgen helt lik, selv om de enkelte tallene avviker noe. Interessant nok er Safari-andelen langt høyere enn på NetApplcations måling.

TNS-Metrix (Gallup) sine nettlesertall for ITavisen for november ser slik ut:

Internet Explorer: 57,4%
Firefox: 24,3%
Safari: 7,7%
Chrome: 4,0%
Opera: 1,6%

Kilde:
Computerworld.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse