Windows über alles

Annonse


Microsoft bøtelagt for piratjakt

Microsoft driver konstant klappjakt på folk som piratkopierer og distribuerer ulovlig programvaren deres.

Krangel om sted
Men bestrebelsene har nå stoppet brått opp i India, der en domstol i hovedstaden Delhi har ilagt selskapet en (i hvert fall i Microsoft-sammenheng) beskjeden bot på 99 237 kroner (800 000 indiske rupi) for å ha trakassert fire tiltalt i en piratsak.

Årsaken til boten er at Microsoft ønsket at saken skulle gå for en domstol i Delhi, mens den angivelige piratvirksomheten skal ha forregått i Bangalore, Hyderabad, Chandigargh og Mumbay – alle byer som ligger et godt stykke unna Delhi.

Du kan ikke komme her og komme her…
– Man kan ikke ta seg den frihet å kunne velge domstol etter eget ønske bare fordi man har penger, sa dommer SN Dhingra ved Delhi High Court.

Annonse


Likhet for loven
Han henviste til at alle er like for loven i India, og at det er likegyldig om saksøkeren er en vanlig Singh eller Gupta eller et multinasjonalt konsern med milliardomsetning.

Det hører med til historien at de fire i følge Microsoft bare skal ha brukt ulovlige kopier av programvare. Det er med andre ord ikke snakk om salg eller distribusjon.

Har hovedkontor i Delhi
Microsoft sier på sin side at de gjerne ser at saken går for retten i Delhi fordi det er der de har hovedkontoret sitt.

Det er også et faktum at Delhi-domstolen er den eneste rettsintansen i India som har mulighet til å pålegge hver av de fire å betale en en erstatningssum på 20 lakh (2 millioner rupi) – om lag 248 000 kroner

Microsoft ville ironisk nok ha fått saken opp i Delhi dersom de ikke hadde glemt å betale 200 000 rupi pr. sak som sikkerhet for saksomkostningene. Noe som i norske kroner vil si om lag 25 000.

Kilde:
The Economic Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse