Dette skal i følge Twitter-folket være Googles nye Nexus-telefon, som i følge hardnakkede rykter i helga kommer neste år.

Annonse


Google kommer med egen telefon

nexus_main_2
(Ill.: Foto: Engadget.com)
Android er så langt bare et operativsystem som andre produsenter av mobiltelefoner bruker.

– Og navnet er Nexus!
Men denne helga har det gått hete rykter om at Google har tenkt å lansere en egen mobiltelefon, der de har kontroll på både programvare og maskinvaredelen.

Nei, de skal ikke bygge fabrikker selv, eller gå Nokia eller Apple i næringen som hardware-produsenter. I følge den store, amerikanske finansavisen Wall Street Journal (krever betalt abonnement) planlegger Google å selge en telefon kalt «Nexus» direkte til forbrukerne allerede neste år.

Bygger på HTC-telefon

Dette skal i følge Twitter-folket være Googles nye Nexus-telefon, som i følge hardnakkede rykter i helga kommer neste år.
(Ill.: Twitterpic)
Denne telefonen skal i følge avisen bli produsert av HTC, selskapet som er kjent for innovative Windows-telefoner og som nå satser tungt på Googles mobil-operativsystem Android. I forrige uke lekket for øvrig HTCs nye Bravo-telefon, som kommer i 2010.

Annonse


Det er imidlertid ikke Bravo det snakkes om her, men en helt ny type telefon som i likhet med Apples iPhone integrerer innmat og programvare. Den byger på HTCs Passion-telefon, men skal være bygget om nærmest fra topp til tå.

Melding på Google-blogg
Ikke nok med at amerikansk finanspresse mener å vite om planene. Også Google selv bidrar til ryktemølla, ved å skrive om telefonen på sin offisielle mobilblogg.

Her heter det blant annet:

Vi kom nylig opp med et laboratoriekonsept innen mobil. Det er en enhet som kombinerer innovativ maskinvare fra en partner med programvare som kjører på Android. Denne har helt nye funksjoner og muligheter for en mobil, og vi har vist dette konseptet fram til Google-ansatte over hele kloden. Det betyr at de har fått teste ut teknologien og bidratt til å forbedre den.

Hundemat til folket
Prosjektet er en del av en utviklingsprosess som på «googelsk» kalles «dogfooding» (hundemat-metoden).

– Vi håper å kunne dele mer med dere etter at vi har hatt vårt hundemat-måltid, heter det lakonisk på bloggen.

Twitter-bilde
Også Twitter gikk varmt i går da ryktene om Google-telefonen ble kjent. På Twitpic ble det til og med lagt ut et bilde (illustrasjonen til denne artikkelen) som påberopte seg å være den nye telefonen.

Bildet var ironisk nok tatt med en iPhone…

Nordmann fikk den i julegave
Oppdatert: Det ligger for øvrig en rekke bilder av telefonen på nettstedet Engadget.com. Bildene, som skal være tatt av Google-ansatte som har hatt tilgang til å prøve den, viser telefonen med den kommende Android-versjonen 2.1 er installert.

Vår søsterpublikasjon digi.no har i dag snakket med en norsk Google-ansatt som har fått telefonen i julegave. Men han vil ikke vise den fram for oss…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse