Kudos er nå historie. Hvil i fred...

Annonse


Hva? Ikke noe Kudos?

Kudos har vært med oss siden 2007, og var ment som en anbefalingstjeneste der vanlige brukere kunne tipse andre om interessante ting på nettet.

Bloggernes arena

Resultatet ble et helt annet, av ulike årsaker. Kudos ble raskt kuppet av profesjonelle bloggere, som i mange tilfeller hadde inntekter av den relativ store trafikken som kom via en god forside-plassering på ITavisen.

Vi opplevde altså at noe vi satte i gang som et tilbud til leserne i stedet ble et tilbud til folk som drev forretning i direkte konkurranse med oss, og som ofte hadde lite annet å tilby enn hjernedøde «morsomheter» og puppe-videoer.

Moderator ikke nok

Tiltak ble satt igang for å bedre situasjonen. Vi ansatte en moderator, og vi prøvde å holde Kudos «ren» på alle vis. Det viste seg å være umulig.

Annonse


Vi vurderte også registrering, men fant ut at trafikkgrunnlaget da ville være så smått at det i enda mindre grad ville blitt en almen anbefalingstjeneste.

Mange har prøvd

Andre – blant dem MSN – har prøvd seg på lignende prosjekter, uten å lykkes særlig mye bedre.

Mens både deres og vår inspirasjonskilde i USA, Digg.com, har et godt grep om markedet.

Takk!

Det er alltid synd å fjerne tjenester. Men denne gangen synes vi altså at det er både riktig og nødvendig.

En varm takk går til ITavisens tidligere journalist Martin Sivertsen, som utviklet tjenesten på sin fritid. Og ikke minst: Takk til alle dere som brukte og trodde på Kudos.

Annonse