Motorola Evoka er kanskje den eneste telefonen på markedet med innebygget virtualisering. Nå vil VMWare gjøre parallellkjøring av operativsystemer tilgjengelig for alle avanserte telefoner.

Annonse


Kjør Android på Windows-telefon

Motorola Evoka er kanskje den eneste telefonen på markedet med innebygget virtualisering. Nå vil VMWare gjøre parallellkjøring av operativsystemer tilgjengelig for alle avanserte telefoner.
(Ill.: Motorola)
Selskapet WMware er spesialister innen såkalt virtualisering. Det vil si at man kan kjøre et annet operativsystem enn det man har installert, for eksempel på en Windows-PC.

Nå vil VMware prøve det samme også på mobiltelefoner.

Ikke dual boot

Selskapet har allerede demonstrert hvordan både Googles mobil-OS Android og Windows Mobile kan kjøre på en og samme smarttelefon. Nå kommer turen trolig snart til Symbian og kanskje også Apples OS X.

I følge VMwares mobilsjef Srinivas Krishnamurti er parallellkjøring veien å gå – ikke dual boot. Med andre ord vil man kunne kjøre to miljøer på en og samme telefon, og sjonglere mellom disse.

Annonse


Skille jobb/privat

Man kan for eksempel tenke seg et nedskalert Windows-miljø på jobben, der arbeidsgiver bestemmer hvilke applikasjoner som skal kjøres og hvilke navn adresselisten skal inneholde.

Når det ringes eller tekstes privat, kommer for eksempel Android opp. Slik kan man holde privatliv og arbeidsliv fra hverandre.

Roter det til

Krishnamurti peker også på at det ofte er en utfordring å skifte plattform. Det blir rot i adresselista, med mange dubletter og mye feil. Da er det bedre å beholde sitt gamle OS, og eventuelt bygge opp et nytt paralallelt – på samme telefon.

Microsoft, som også leverer virtualiseringsprogramvare til PC, ser imidlertid ikke noe marked for mobil virtualisering ennå.

– Kundene spør ikke

– Kundene spør ikke etter dette. Vi ser rett og slett ikke noen etterpørsel ennå. Men kommer den, vil Microsoft være der, sier Microsofts virtualiseringsssjef Zane Adam.

En av utfordringene er det begrensede minnet i mobiltelefoner. For å kjøre VMwarwes programvare må man ha 128 MB RAM, og det er det ikke alle telefoner som har ennå.

Både iPhone og andre avanserte modeller har imidlertid langt mer minne enn dette, så mulighetene burde være der.

Kilde:
computerworld.com.au

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse