DSC02907

Annonse


– Europa vil ikke ha Android

Googles Android sliter i Europa, sier analyseselskapet IDC. Til tross for at OSet er blitt en favoritt blant teknologiinteresserte, oss inkludert, har massemarkedet fremdeles til gode å oppdage dets fordeler, mener IDC.

Skjønner ikke Android
Markedsandelene til Android og telefonene basert på systemet har over de siste månedene vokst fra 4.2 til 5.4 prosent i vestlig Europa, noe som fremdeles er lite. IDC mener at kundene kjenner godt til Google og er klare over merkenavnet, men skjønner ikke hva Android er.

I tillegg skal problemet være mangelen på mobiltelefoner som faktisk bruker systemet. Per i dag er det fremdeles kun HTC og Samsung som har satset på Android i større grad i Europa. Motorolas Milestone kommer i visse europeiske markedet snart, mens Sony Ericsson slipper sin X10 først et stykke uti neste år.

Produsenter som LG og Samsung kommer også til å lansere flere Android-telefoner fremover, noe som sikkert vil bidra til mer anerkjennelse for OSet.

Annonse


Symbian dominerer
Det er fremdeles Nokias Symbian som styrer smarttelefonmarkedet i Vest-Europa, med 48 prosent. Symbian brukes av Nokia, samt Samsung og Sony Ericsson i visse modeller.

Når det gjelder produsenter, har nå Nokia 35.5 prosent av det vesteuropeiske markedet, mens Samsung har økt til 30.5 prosent. I følge IDC er sannsynligheten stor for at Samsung endelig kommer til å gå forbi Nokia i Europa i løpet av 2010.

Totalt sett har salget av mobiler i Vest-Europa vokst med 5 prosent i forhold til høsten i fjor, etter fem kvartaler med nedgang. Smarttelefon-salget har vokst med 2 prosent i forhold til forrige kvartal, visstnok takket være økt salg av iPhone og Blackberry-telefoner.

Kilde:
Yahoo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse