Oversikt over Los Angeles, gater merket med blått støtter Streetside.

Annonse


Microsoft lanserer nye kart

Kart er gøy, og selv om Google dominerer med sin flittig oppdaterte tjeneste, gir Microsoft ikke opp.

I går lanserte selskapet en betaversjon av Bing Maps, som oppdaterer deres kartverktøy betydelig. Det gamle kartverktøyet, med satelittfotoer og fugleperspektiv, er fortsatt tilgjengelig, mens den nye tjenesten har fått en egen nettadresse.

Gateplan
Nye Bing Maps fokuserer på en Street View-aktig opplevelse, der du kan klikke deg rundt på gateplan og utforske områdene med mye detalj. Microsoft kaller sin funksjon for Streetside, og den fungerer ikke helt ulikt Street View. Du velger et korrekt ikon på kartet, og får se gater som er merket med blått. Disse gatene kan du du zoome inn på, og får opp detaljerte og fine gatebilder. Tjenesten fungerer slik at det i bakgrunnen bygges polygonale modeller av bygninger på bildene, som skal gi en stilig effekt når du «går» bortover gata. Men i og med at tjenesten er i beta, fungerer det ikke alltid som det skal – det dukker opp noen grafiske feil, og det hele er ikke alltid like raskt.

En tilfeldig gate i New York

Annonse


Microsoft åpner imidlertid for mye bidrag fra brukere. En veldig kul mulighet er såkalt Photosynth, som er bilder tatt av visse landemerker du kan klikke deg gjennom. Disse er merket med grønne markører på kartet, og velger du denne visningen får du altså se bilder tatt av den aktuelle bygningen eller landemerket fra masse forskjellige vinkler.

Oppdateringer
Du kan også åpne en meny som gir deg tilgang til masse øvrig informasjon. What’s nearby, for eksempel, lar deg merke et område på kartet, og viser deg hoteller, restauranter og andre aktuelle steder. Du kan til og med velge en twitter-funksjon, som åpner opp tweets fra brukere som befinner seg på visse steder i det aktuelle området. Vi ser at det er også muligheter for langt mer enn det – lokale nyheter, til og med bilder av lokal grafitti er det valg for.

Oversikt over Los Angeles, gater merket med blått støtter Streetside.

Igjen, alt dette er tidlig i utviklingen, så det er en del feil å spore opp. Og det aller meste er så klart begrenset til USA og storbyene der. Men vi fant en Photosynth i Oslo i det minste.

Du kan selv sjekke ut den nye tjenesten her.

Annonse