Den omstridte forretningsmannen Hans Pandeya vil fortsatt kjøpe Pirate Bay. Men har han råd?

Annonse


– Jeg er ikke blakk lenger

Global Gaming Factory-sjefen Hans Pandeya er kanskje ikke den personen svensk forretningsliv har størst tiltro til, for å si det forsiktig.

Skattekrav

Den omstridte forretningmannen har lenge sagt at hans selskap vil kjøpe The Pirate Bay.

Men så meldte skattemyndighetene seg med et ubetalt krav på 660 000.

Begjært konkurs

Da Pandeya fortsatt ikke bladde opp, tok de først bilen og motorsykkelen hans, og deretter båten.

Annonse


Som om ikke dette var nok, fikk også Pandeya en privat kreditor på nakken. Johan Sellström og hans selskap Avatar hevdet han ikke hadde fått oppgjør, og begjærte GGF konkurs.

«Nu går alt så meget bedre»

Dette skjedde like etter at GGF var kastet ut av den svenske Aktietorget-børsen, bare for å gjenoppstå på den mindre viktige børsen Mangoldlistan.

Nå hevder Pandeya at alt går så meget bedre. I følge torrentfreak.com har GGF nå en økning i omsetningen på hele 270 prosent. I tillegg har selskapet fått et nytt lån på 1,9 millioner svenske kroner – om lag 1,6 millioner norske.

Interessert igjen

Dermed er Pandeya igjen interessert i å kjøpe The Pirate Bay. Men trolig til en lavere pris enn de 25 millioner kronene – et beløp identisk det Pirate Bay-bakmennene fikk etter dommen i Stockholm i mai i fjor.

– Vanskeligere å tjene penger

Årsaken er at det nå er usikkert hvor inntektene fra en «lovlig» utgave av Pirate Bay ligger, etter at de la ned trackeren og overførte selve fildelingen til eksterne servere med andre eiere.

– Ingen enkeltperson eller selskap kan kontrollere eller bli holdt ansvarlig for de nye trackerne. Dette gjør muligheten for en samlet løsning for å ta betalt for fildelingen, sier Pandeya.

Nytt røykteppe?

Mange spør seg om det også denne gangen handler om et røykteppe som skal gjøre ansvarsforholdene uklare og dermed gjøre det vanskelig å iverksette dommen.

Saken er anket, og en pulverisert selskapsmodell med uklare eier- og ansvarsforhold det neppe lettere for aktoratet.

Annonse


Annonse


Annonse