Adobe kommer med ferdige oppgraderinger av sitt Flash-miljø ut på nyåret. Men allerede nå kan du teste betaversjonene.

Annonse


Ny Flash fra Adobe

Adobe lanserte i natt norsk tid to nye utgaver av sin programvare på Flash-plattformen: Flash Player 10.1 and AIR (Adobe Integrated Runtime) 2.

Flash brukes så å si overalt der det skal vises video og annet avansert, grafisk innhold på nettet. Blant annet kjører YouTube på Flash-platformen.

Venter med mobil-støtte
Det nye Player-versjonen finnes foruten for Windows også for Mac OS X og Linux, samt de fleste mobilplattformer. Det siste er likevel en sannhet med modifikasjoner, siden denne støtten ennå ikke er bygget inn.

Først ut på nyåret vil det foreligge versjoner for såkalte smartphones – både for Windows Mobile, Symbian og mobilversjonen av OS X (iPhone app). Også en versjon for Palm Pre er i «pipe’n», i følge Adobe.

Annonse
USB-støtte
Interessant nok støtter den nye versjonen nå hardwarebasert dekodingstøtte for H.264, videoformatet som brukes for å spille av film på blant annet Apple-utstyr og i iTunes. Dette har først og fremst den fordelen at det sparer batteri.

Desktop-pakken AIR 2 har naturligvis 10.1-spilleren innebygd, men har i tillegg en rekke nyheter å by på. Blant annet har den nå USB-støtte. Det betyr at du kan få kontakt med for eksempel minnepinner og eksterne harddisker i Flash-miljøet. Støtten er ikke universell, og Adobe garanterer ikke at alle USB-enheter fungerer.

Mikrofon, pekeskjerm og nettleser
AIR 2 har også støtte for pekeskjerm med multitouch og mikrofon. I tillegg har den nå innebygd støtte for HTML5 og CSS 3, slik at den kan brukes som en enkel nettleser. Den nye versjonen støtter også UDP-protokollen, slik at gamere kan chatte med hverandre i Flash-miljø.

Last ned nå
Den ferdige versjonen av AIR 2 er i likhet med Flash Player 10.1 klar i endelig versjon i første halvdel av 2010.

AIR 2-pakken med Flash Player 10.1 kan du laste ned HER.

Kilde:
Cnet News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse