Antipiratene ser deg etter minimum tre timer.

Annonse


Dette programmet turte ikke piratene ha liggende

Antipiratene ser deg etter minimum tre timer.
(Ill.: iStockphoto)
Microsoft Cofee (Computer Online Forensic Evidence Extractor) har lekket til fildelingsnettverkene. Programmet kunne gitt nettsiden What.cd så mye uønsket oppmerksomhet at de valgte å fjerne det.

Brukes til etterforskning

MS Cofee er et legendarisk program blant pirater fordi det er ett av svært få programmer som faktisk ikke har lekket til fildelingsnettverkerne. Det brukes av politi og etterforskere i hele verden til å samle bevis mot blant blant annet pedofile. Cofee brukes blant annet av Interpol.

Programmet installeres på en minnepinne. Derfra kjører det en diagnose av maskinen og lagrer alt mistenkelig informasjon som en logg på minnepinnen slik at etterforskerne ikke trenger å lete på mistenkes maskin manuelt.

Ifølge Gizmodo er Cofee en av få programmer som sannsynligvis er mer ulovlig å bruke enn å piratkopiere. Programmet kan blant annet hjelpe etterforskere med å hente ut passordbeskyttet informasjon på den mistenkes PC.

Annonse


Turte ikke ha det liggende

Mange pirater trodde aldri noen ville klare å få tak i programmet, men en opplaster på musikkfildelingsnettsiden What.cd (tidligere OiNK) klarte akkurat dette og fikk 1.6TB opplastet i retur for å laste opp det mye etterspurte programmet.

Administratorene på What.cd valgte etter at programmet ble lastet opp og fjerne det da de ifølge et intern-notat ikke ønsket oppmerksomheten det ga at programmet lå på det lukkede fildelingsnettverket.

– Vi fjernet det av fri vilje

Likevel klarte flere personer å laste ned programmet noe som ikke overraskende medførte til at programmet nå ligger tilgjengelig på flere åpne fildelingsnettverk.

Ifølge personene som styrer What.cd ble de ikke truet av hverken Microsoft eller andre til å fjerne programmet, men gjorde det av egen fri vilje.

«Plutselig ble vi tvunget til å ta en skikkelig titt på programmet, dets kilde, og den potensielle innvirkningen på nettstedet og sikkerheten til våre brukere og ansatte», skriver What.cd i notatet til sine brukere når de fant ut at programmet var ekte.

Kilde:
TorrentFreak