iStock_000004033784XSmall

Annonse


Nettadressene kan bli flerspråklige

Per i dag er det det latinske alfabetet som gjelder når man skal skrive inn internettadresser. Altså de bokstavene som vi bruker. Det åpnes også for visse spesialtegn i nettadresser, men ikke en hel adresse skrevet med et annet alfabet.

Nå skal dette opp til vurdering. ICANN, som styrer domenenavn over hele verden, skal diskutere dette allerede nå på fredag. Og blir forslaget vedtatt, kan det komme i effekt allerede fra midten av neste år.

Fremtiden er flerspråklig
Det er den store veksten av nettbruk i land som Kina og Russland som er en pådriver for forslaget. Det regnes med at rundt halvparten av verdens 1.6 milliarder nettbrukere bruker andre alfabeter enn latinsk, og i følge ICANN representerer forslaget et viktig steg for internasjonalisering av nettet.

Innførselen av støtte for flere alfabeter har vært diskutert i et tiår allerede, men først nå er det altså mye som tyder på at det faktisk skjer. Noen frykter imidlertid at dette kan bidra til økt fragmentering av nettet og større fare for svindel. Vi finner ut snart om ICANN faktisk godkjenner forslaget.

Kilde:
CNET

Annonse