Å synge på jobben er fa'li, det....

Annonse


Musikkbransjen sier unnskyld

Å synge på jobben er fa'li, det....
(Ill.: Blogstage.com)
Sandra Burt (56) likte å ta seg en trall mens hun gjorde jobben sin – å stue varer inn i hyllene hos dagligvarebutikken A&T Food Store i Clackmannanshire, Skottland.

En radio til forargelse

Det likte ikke opphavsrettsorganisasjonen Performing Right Society (PRS). De påpekte at Sandra ikke hadde lisens til å synge, og forlangte vederlag på vegne av musikkindustrien.

Stridens eple var innledningsvis en radio som sto like ved der Sandra arbeidet. Om musikk fra denne radioen kunne høres av kundene, måtte butikken ut med penger.

Gaulet Stones

Men selv da butikken fjernet radioen, var ikke PRS fornøyd. Sandra fortsatte å synge på egenhånd.

Annonse


Den godt voksne damen er nemlig ihuga Rolling Stones-fan, og lot uten hemninger både «Satisfaction» og «Gimme Shelter» runge blant butikkhyllene.

– Dere må kneble meg!

– Da jeg hørte at PRS mente jeg kunne bli straffeforfulgt for ikke å ha lisens, trodde jeg det var en spøk. Jeg begynte å le, sier Burt til BBC.

Sandra fortsatte å synge. Den eneste måten å få henne til å slutte med det på, er å kneble henne fysisk, hevder hun.

Blomster og unnskyldning

Det har PRS heldigvis ikke tenkt å gjøre. I stedet ba de fru Burt om unnskyldning. Unnskyldningen ble ledsaget av en stor blomsterbukett.

Vi er så lei oss for at vi begikk denne tabben. Vi har hørt at du har en vakker sangstemme, og vi ønsker deg lykke til, heter det i brevet fra PRS.