Nå kan Altibox-kunder med avanserte behov endelig juble. Fiberleverndøren åpner for at kundene selv kan styre styre innstillingene mot nettet.

Annonse


Altibox gjør helomvending

I går skrev ITavisen om Facebook-gruppene Kunder som vil ha bridgeløsning hos Altibox og Bridge for Altibox.

Drastisk økning

Bridge mode vil si at man kan gå forbi fiberleverandøren Altibox sin ruter og i stedet bruke innstillingene på sin egen ruter.

I går hadde gruppene henholdsvis 68 og 4 medlemmer hver. I løpet av dagen økte dette tallet til henholdsvis 188 og 36.

– Vil være kundevennlige

Ingen folkebevegelse, kanskje. Spesielt ikke når vi tenker på at Altibox har rundt 200 000 abonnenter. Likevel har Altibox nå bestemt seg for å snu – og komme med et tilbud til de av kundene som har behov for bridge mode.

Annonse


– Dette er relevant bare for et fåtall av kundene vår. 99,95 prosent er klarer seg med standardoppsettet. Men vi ønsker å være kundevennlige, så vi har bestemt oss for å åpne for bridge mode i løpet av et par måneder, sier administrerende direktør Eirik Gundegjerde i Altibox til ITavisen.

– Øsnker avanserte kunder

Gundegjerde innrømmer at det er ITavisens artikkel og de to Facebook-gruppene som har fått selskapet til å snu.

– Dette er avanserte brukere som av ulike grunner har behov for å styre ting selv. Ofte fordi de skal overføre enorme mengder datatrafikk. Slike kunder ønsker vi selvsagt både å beholde og knytte til oss, sier Gundegjernde.

– Må ta ansvaret selv

Han understreker likevel at disse kundene selv må ta ansvar for sikkerheten, og at det forventes at de har kompetanse til å stille inn routeren slik at de ikke blir utsatt for angrep eller overvåking utenfra.

For aktivisten Knut Bersås i Facebookgruppa «Kunder som vil ha bridgeløsning hos Altibox» kommer nyheten om Altibox snuoperasjon som en gledelig nyhet.

– Kake i dag!

– I dag blir det kake! utbryter han når ITavisen ringer.

– I begynnelsen følte vi at vi ikke ble møtt på en fornuftig måte. Men nå virker det som om fornuften har seiret.

Ivrig radioamatør

– Hvorfor har du behov for bridge mode?

– Dette har alltid vært en mulighet for ADSL-kunder. Derfor var det underlig at denne muligheten skulle være stengt for fiberabonnenter. Selv er jeg ivrig radioamatør, og har behov for å styre store radiosystemer via nettet. Dette har vært mulig med Altibox, men det er kronglete og medfører ofte forsinkelser. Dette er en gavepakke til oss som har teknologi og nett som hobby, jubler Bersås.