Nå kan Altibox-kunder med avanserte behov endelig juble. Fiberleverndøren åpner for at kundene selv kan styre styre innstillingene mot nettet.

Annonse


Opprør mot Altibox

Nettleverandøren Altibox, som eies av kraft/teleselskapet Lyse, har fått noen av sine mest krevende kunder på nakken. I hvert fall 72 av dem.

Kan ikke gå forbi routeren

Det er nemlig tallet på medlemmer i Facebook-gruppene Kunder som vil ha bridgeløsning hos Altibox og Bridge for Altibox, som har henholdsvis 68 og 4 medlemmer hver.

Gruppemedlemmene protesterer mot at Altibox ikke tillater såkalt «bridge mode». Det vil si at man kan gå forbi Altibox sin ruter og i stedet bruke innstillingene på sin egen ruter. Siden Altibox-ruteren har faste innstillinger som ikke lar seg endre, er det nødvendig å hoppe over den for eksempel når man skal drifte sin egen webserver.

Betal 1800 og få «bridge»

Det skal likevel være mulig å gjøre dette dersom du bestiller den høyeste hastigheten (50 Mbps opp og ned) til 1800 kroner i måneden.

Annonse
Nå kan Altibox-kunder med avanserte behov endelig juble. Fiberleverndøren åpner for at kundene selv kan styre styre innstillingene mot nettet.
(Ill.: Altobox.no)
Argumentene rundt de tekniske forholdene i forbindelse med brigde mode og applikasjoner som alarmoverføring osv gjelder ikke hvis du er villig til å betale for den høyeste hastigheten på 50 Mbit/s til ca kr 1800 pr måned!
Denne informasjonen fikk jeg av kundebehandler ved NTE på torsdag.
Først så forteller de at brigde mode ikke lengre er mulig/tilgjengelig, men hvis du er villig til å bla opp nok penger så ordner det seg alikevell. Hmmm!
skriver gruppemedlemmet Knut Bersås.

Fiber landet rundt

På telefon forteller Bersås til ITavisen at han reagerer på at Altibox ikke opplyser om dette, slik at kunder med større behov enn gjennomsnittskunden kunne visst hva tilbudet innebærer – eller rettere sagt ikke innebærer.

Altibox er leverandør av IP-TV og nett til mange aktører rundt om i landet. Felles for dem alle er at de har fiber.

Blir verre med ny boks

Opplysningene om hvorfor det ikke er mulig å deaktivere selskapets router og styre nettforbindelsen selv er noe sprikende.

Og i følge Rudi Brochs, som er kunde hos Haugnett i Haugesund-området, skal det heller ikke bli noe bedre framover:

Har fått akuratt samme informasjon fra Haugnett 🙂 Grunnen til dette er rett og slett at CLP5 boksen som de deler ut i dag ikke takler 50Mbit i routing mode. Derfor holder de nå på å fase inn ny boks CLP7, denne vil klare å route 50Mbit, og da er det nok slutt på bridge også ved 50Mbit 🙁
Kan ikke fatte og begripe at de vil irritere kundene på denne måten, jeg skal alikevell aldri ha noen andre tjenester fra dem en linje til internett,
skriver Brochs.

ITavisen har prøvd å få tak i administrerende direktør Eirik Gundegjerde i Altibox, men har så langt ikke lykkes.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse