Denne fyren er trolig så full av testosteron at fremmede han møter ligger tynt an...

Annonse


Dette vil du ikke vite!

I avdelingen for forskning som muligens ikke burde fått midler fra fellesskapet kan vi i dag bringe en flunkende ny rapport (krever brukernavn og passord) der det konkluderes at gamere er mer aggressive mot sine fiender enn mot sine vinner. I spillet, vel å merke…

Forskningsrapport

Undersøkelsen er foretatt i fullt alvor av en gruppe forskere ved University of Missouri i USA.

Rent medisinsk er det nå altså bevist at gamere har høyere testosteronnivå (mannlig kjønnshormon) enn andre – i dette tilfellet en kontrollgruppe bestående av folk som holder seg langt unna skytespill. Vel å merke mens de spiller.

Sperrene faller

Gamerne klarer imidlertid å holde seg i skinnet når de er blant lagkamerater. Men når de møter spillere de ikke har hatt noen vennskapelig relasjon til, mobiliseres krigshormonene. Da forsvinner sperrene – akkurat som i en krig der du blir kommandert til å drepe en ansiktsløs fiende.

Annonse
Forskerne påstår ikke at gamere i større grad enn andre oppfører seg slik i den virkelige verden, for eksempel på bar eller i taxikø. De påviser bare at testosteron-boosten forekommer under den virtuelle kampens hete i Unreal Tournament.

Vil ikke skade partnere

– I en seriøs gruppekonkurranse kan du drepe rivalene og føle deg bra. Men du kan ikke skade dine partnere. rett og slett fordi du trenger dem, sier forskeren David Greary til New Scientist.

Hvert av de 14 lagene som deltok hadde tre medlemmer, og ingen av deltakerne kjent hverandre på forhånd. For å skape lagfølelse ble det opprettet en «treningsleir» der lagene brukte seks timer sammen i løpet av en uke.

kamp til døden

For å bedre kunne studere effekten spillet hadde på kroppen brukte forskerne først Onslaught, der to lag kjemper om flagget. Så ble det spilt Death Match, der to spillere kjemper mot hverandre til «døden».

For ytterligere å øke spenningen innførte forskerne pengepremier. Vinnerne fikk 45 dollar (om lag 262 kroner), mens taperne måtte nøye seg med 15 dollar (om lag 87 kroner).

Samme hos domino-spillere

Resultatene samsvarer med en tidligere undersøkelse foretatt av antropologen John Wagner ved universitetet i New Mexico. Han gjorde samme eksperiment på dominospillere på den karibiske øye Dominica.

Når testpersonene spilte mot folk fra sin egen landsby, var testosteronnivået betydelig lavere enn da de spilte mot folk fra andre landsbyer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse