mobispine-iphone-mms-app

Annonse


MMS-fans til sak mot Apple

MMS-støtte har vært en selvfølge for mobiltelefoner i Norge i mange år. Men når Apple først kommer med det, får ikke amerikanerne glede av det.
(Ill.: macblogz.com)
Da Apple lanserte 3.0-versjonen av programvaren for iPhone og like etter 3 GS-modellen, slo de stort opp at det nå var mulig å sende bildemeldinger på mobilnettet (MMS – Multimedia Messaging Service).

Bare AT&T

For oss i Norge skjedde det. Både gamle iPhone med 3.0-firmware og den nye 3GS har denne muligheten, akkurat som de aller fleste andre mobiltelefoner allerede hadde hatt siden i årevis.

Men det forutsetter at vi – som i Norge – har teleoperatører som støtter MMS. Det har markedslederne Telenor og NetCom og deres samarbeidspartnere gjort siden 2002.

Det gjør også mange teleoperatører i USA. Men ikke AT&T, som har monopol på å selge abonnement med iPhone «over dammen».

Annonse
Rasende kunder

Nå er amerikanske iPhone-kunder rasende. Så rasende at de har gått til massesøksmål (såkalt class action) mot Apple.

Saksøkerne, som har gått til domstolen i Eastern District og Louisinana, mener at Apple rett og slett lurte dem da de markedsførte MMS med både 3G og 3GS-telefonen i juni år – da den nye programvaren og den nye modellen kom.

– Fotnote med liten skrift

I søksmålet heter det blant annet:

Millioner av kunder, inkludert innbyggere i Louisiana, kjøpte 3G og 3GS mens de ventet på den dagen i juni 2009 når den ny applikasjonen som gjorde det mulig å bruke MMS skulle komme. Dessverre virket fremdeles ikke MMS verken for 3G eller 3GS, etter at man hadde lastet ned den nye 3.0-programvaren. Den eneste unnskyldningen som AT&T og Apple kommer med er en fotnote med nesten uleselig liten skrift på sitt nettsted, der det heter at «AT&T vil komme med MMS-støtte på sensommeren».

I søksmålet antas det at minst 10 000 Apple-kunder i Louisiana kan omfattes av søksmålet.

– MMS er en dinosaur

Men alle er ikke enige med klagerne. Straks saken ble kjent i natt, kastet Mac-fanboys seg over tastaturet for å gjøre narr av saksøkerne.

En av dem, Seth Weintraub på nettstedet 9to5mac.com, sier det slik:

– Ærlig talt: MMS er en teknologi-dinosaur som ikke kommer til å være her om 5 år. Den fører også til at teleselskapene kan ta betalt av deg for noe som burde vært gratis. Og du kan oppnå alt som er mulig med MMS ved å bruke mobil e-post så lenge mottakeren også har e-post på sin telefon.

Det hører for øvrig med til historien at AT&T 15. juni forkynte at MMS skulle være gratis for alle iPhone-eiere, så lenge de brukte SMS-funksjonen fra før. Og det gjør vel de fleste.

Kilde:
BetaNews.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse