Microsofts Office-pakke for Mac kommer ikke før om nærmere ett og et halvt år. Men Microsoft har nå røpet noen av nyhetene.

Annonse


Mac-Office detaljer røpet

Microsofts Office-pakke for Mac kommer ikke før om nærmere ett og et halvt år. Men Microsoft har nå røpet noen av nyhetene.Den nye utgaven av Microsofts Office for Mac kommer først ved juletider 2010. Men allerede nå kan Microsoft fortelle mye om hvordan kontorpakken blir.

Navneskifte

Den viktigste nyheten er kanskje at Microsoft nå kommer til å bruke de samme navnene for Office-produkter både for Windows og Mac.

Med andre ord blir Entourage, som Mac-versjonen av Outlook nå heter, rett og slett til Outlook. Dermed blir forvirringen trolig mindre…

Cocoa helt igjennom

Men det er i følge Microsoft snakk om mer enn et navnebytte.

Annonse
– Outlook for Mac vil komme med funksjoner som kundene har etterspurt lenge. Slik som rettighetsadministrasjon, noe som gjør arbeid på tvers av plattformer mye lettere, sier Microsofts Mac-sjef Eric Wilfrid til MacWorld.

Den nye Office-pakken vil bli bygget fra grunnen av med Cocoa, Apples utviklerplattform for OS X. Outlook og de andre programmene kommer derfor for første gang til å bli fullt integrert med Apples operativsystem, noe som ikke har vært like konsekvent tidligere.

Støtte for Time Machine

Dessuten vil det bli full integrasjon med Apples backupystem Time Machine og søkefunksjon Spotlight, noe som også bare har vært delvis tilfelle med tidligere versjoner.

Fra før av er det kjent at Visual Basic, som til manges frustrasjon ble tatt vekk i 2008-versjonen, nå vil gjøre comeback.

Gratis prøveversjon

De som har investert i Office 2008, som den siste Mac-utgaven heter, kan i mellomtiden laste ned en oppgradering av Entourage, Web Services Edition.

Denne versjonen er også gratis for deg som ikke har kjøpt Office, i fall du bare vil prøve Mac-svaret på Outlook.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse