Twitter angrepet igjen, for andre gang på en uke.

Annonse


Twitter angrepet igjen

Twitter angrepet igjen, for andre gang på en uke.
(Ill.: Tweetdeck)
Torsdag i forrige uke ble Twitter tvunget i kne av en DDos-angrep, trolig organisert av hackere fra den omstridte Abkhasia-regionen mellom Russland og Georgia.

Bølge av DDoS

Samme angrep tok i samme slengen ned Facebook, Google, Youtube og Xbox Live – noe som trolig skyldtes amatørskap og mangel på presisjon enn målrettet virksomhet. Og som ikke minst illustrerte hvor vanskelig det er å verge seg mot slikt, selv om man er stor og sterk.

I går skjedde det igjen. En bølge av såkalte DDoS (Distributed Denial of Service)-angrep rammet kortmeldingstjenesten, og forårsaket treghet i systemet.

Annonse


Neppe russere denne gang

Angrepet var på langt nær så kraftig som torsdagens utgave, og skal ikke ha påvirket andre tjenester. Det kom likevel i flere omganger, og Twitters tekniske personale prøver nå å finne opphavsstedet.

Det er så langt ingenting som tyder på at gårsdagens angrep har sammen med Abkhasia-konflikten. Mye tyder på at forrige ukes angrep var att i scene av russiske eller russiskvennlige hackere for å stoppe munnen på en georgisk blogger kalt «Cyxumu».

Kilde:
Eweek.com

Annonse


Annonse


Annonse