filesoup_forside

Annonse


Torrent-legende arrestert

De som drev med opp- og nedlasting før Pirate Bay-tida vil huske FileSoup.

Har holdt på i seks år

FileSoup er en av de eldste torrent-tjenestene på nettet, og har fått operere uhindret av myndighetene i hjemlandet Storbritannia siden starten i 2003.

Nå er det imidlertid slutt. Mandag i forrige uke ved 9-tiden om morgenen kom politiet på døra til grunnleggeren, som går under navnet TheGeeker.

Mannen ble arrestert og puttet i varetekt. hans eneste samboer – en hund – måtte bli igjen i boligen hans alene.

Annonse


Bekymret for hunden

– Jeg spurte politiet om jeg kunne kontakte et familiemedlem så noen kunne komme og passe på hunden min, men de sa at det kunne jeg ikke, sier TheGeeker til TorrentFreak.com.

Mannen ble også bedt om å signere et dokument på 12 sider som bekreftet at gjenstandene politiet hadde beslaglagt i leiligheten hans virkelig var hans. Men han nektet.

Kommandogruppe fra filmindustrien

– Ingen ved sine fulle fem ville underskrive på noe sånt- Spesielt fordi gjenstandene ble beslaglagt da jeg ikke var hjemme, sier den arresterte fildelingsguruen.

Det var filmindustriens antipiratgruppe FACT som anmeldte TheGeeker og Filesoup til politiet. Denne gruppa er en slags «task force» for rettighetshavere, og er tidligere kjent for hardhendte metoder.

Sluppet fri

Den arresterte mannen fikk kontakte sin advokat noen timer etter arrestasjonen, og ble sluppet fri igjen ved 20-tiden om kvelden.

Da han kom hjem, var leiligheten i vill uorden etter politiets razzia. Og hundet bjegffet, noe den i følge eieren aldri ellers pleier å gjøre.

Oppe og går

FileSoup er fremdes oppe og går som normalt, og vil neppe bli stoppet før det foreligger en eventuell dom som sier at virksomheten er ulovlig.

Det samme er for øvrig The Pirate Bay, selv om bakmennene er dømt til lange fegselsstraffer og til å betale skyhøye bøter.

Annonse