For under 800 kroner kan du nå plukke opp en Tecsonic BHD8866 Blu-ray-spiller. Betyr det at Blu-ray er på vei ut eller inn?

Annonse


Blu-ray til spottpris!

Mens pressen for ett år siden jublet over den første Blu-ray-spilleren som kostet under 2000 kroner, kan den samme spilleren nå kjøpes på gode, gamle Samvirkelaget (Coop OBS! på Løren i Oslo) for under 800 kroner.

Ikke BD Live

Det dreier riktig nok verken om Panasonic, Sony eller for den saks skyld Samsung, men en Tecsonic BHD8866 (les testene på DinSide.no og Lyd og Bilde fra henholdsvis september og august i fjor).

Spilleren har ikke profil 2,0, men kjører Blue-ray-standarden 1.1. Dermed får du ikke BD Live – interaktivt materiale via nettet.

Best på Blu-ray

Men ellers mangler denne spilleren lite i forhold til konkurrentene i 2-3000 kronersklassen. Her er både analoge surroundutganger (riktignok bare 5.1 og ikke 7.1, men pytt pytt), HDMI 1.3 (digital overføring av lyd og bilde i samme kabel), støtte for 1080p med 24Hz bildefrekvens og komponentutganger for «gammel» analog HD.

Annonse


Ulempen er at den i følge anmeldere og nettdebattanter ikke er spesielt god på DVD-plater. Noen plater kan overhodet ikke leses, og spilleren har eter sigende problemer med å skifte lag. Men man kan jo bruke sin gamle DVD-arbeidshest til slik.

Sonefri

Men det er likevel en ting som skiller denne super-billige spilleren fra alle andre på markedet: Den er sonefri. Blu-ray er som kjent inndelt i soner, med et litt annet system enn DVD.

Med denne spilleren kan du fritt kjøpe DVD-plater for eksempel fra USA – plater som normalt ikke kan spilles på en «norsk» Blu-ray-spiller.

Billige filmer også

Spilleren støtter heller ikke HD-hjemmevideoformatet AVCHD, som nå brukes i de fleste dedikerte videomaeraer.

Samtidig ser vi at enkelte Blu-ray-filmer i samme butikk nærmer seg hundrelappen. Dermed kan det se ut som ett av to: Enten er Blu-ray på hell, og butikkene har satt i gang et panisk billigsalg for å bli kvitt varene.

Eller så er Blu-ray i ferd med å bli det nye DVD. Allemannseie til en rimelig pris. Kjør debatt!

Annonse