Microsoft skal utvide antallet egne butikker kraftig. Her fra en prøve-butikk.

Annonse


Nå kommer Microsoft-butikkene

Det har lenge gått rykter om at Microsoft skal gjøre det samme som Apple – nemlig selge produktene sine i egne butikker.

Ikke parade-sjapper

Nå blir dette en realitet. Til høsten åpner nemlig Microsoft butikker i Byene Scottsdale i Arizona og Mission Viejo, California.

Vi snakker med andre ord ikke om paradebutikker på 5th avenue i New York eller midt i Hollywood, slik som Apple har. Men Apple har allerede etablert seg i nabolaget der Microsoft nå åpner butikk i California, og i Scottsdale får Microsoft-sjappa plass i selveste motestrøket Fashion Square. Her har imidlertid ikke Apple noen butikk.

Microsoft sier de har valgt de to stedene på grunnlag av markedsundersøkelser. Disse undersøkelsene viser at omsetningen av digitalt utstyr til hjemmebruk er svært høy i de to områdene.

Annonse


Skal selge PC og Xbox

Microsoft-butikkene vil selge Microsoft-produkter som mediespilleren Zune (Micrososofts svar på Apples iPod), Windows, Office og Xbox 360 konsoller og spill.

I tillegg vil butikkene selge bærbare PCer fra flere fabrikanter.

Svarer på «Genius Bar»

Microsoft-butikkene vil også ha et slags svar på Apples «Genius Bar»-konsept, der kundene kan få hjelp med tekniske spørsmål. I tillegg kan kundene få skreddersydde PC-er som passer deres behov, både programvare- og maskinvaremessig.

Microsoft oppgir ingen eksakte datoer for åpning, men sier bare at butikkene vil åpne i løpet av høsten. Det er så langt ikke noen planer for et tilsvarende konsept utenfor USA.

Kilde:
Yahoo News/AP

Annonse


Annonse


Annonse