iphone3gs

Annonse


– Jailbreaking er farlig!

iphone3gs
(Ill.: Apple)
Det er ganske populært å jailbreake iPhone-mobiler, hvilket betyr at telefonen åpnes opp for bruk av tredjeparts-applikasjoner som ikke er autorisert av strenge Apple.

Produsenten selv har stort sett ignorert problematikken hittil, men ting har begynt å endre seg i det siste. Organisasjonen EFF, som kjemper for ytringsfrihet i den digitale tidsalderen, har nemlig forsøkt å gjøre jailbreaking fullt lovlig.

Kan bli tillatt
Amerikanske myndigheter forbyr nemlig slikt praksis i utgangspunktet, men gjør visse unntak med jevne mellomrom. Disse unntakene vil nå EFF benytte seg av.

Apples reaksjon foreligger nå i deres supportdatabase, der brukerne advares på det sterkeste mot å jailbreake iPhoner og iPod Touch. Apple påpeker at jailbreakede produkter krasjer ofte og opplever ustabiliteter, at kvaliteten på samtalene og datatrafikk blir lavere, at applikasjoner som YouTube og vær fungerer dårligere, at sikkerheten blir lavere, at batterilevetiden blir kortere og at det kan være problematisk å installere fremtidige oppdateringer.

Annonse
I korte trekk, det er like før din iPhone gir deg svineinfluensa og eksploderer hvis du jailbreaker den.

Ikke farlig?
Flere påpeker nå at millioner av iPhoner er blitt jailbreaket siden 2007, og slike problemer som Apple beskriver har stort sett ikke forekommet. Apples reaksjon tolkes altså som et desperat forsøk på å skremme kunder fra å eksperimentere med telefonene sine, og myndighetene fra å gjøre jailbreaking lovlig.

Blir du redd?

Kilde:
Betanews

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse