799px-Mockup-4-0-Vista-(TabsTop)-(LocBarSearch)

Annonse


Slik kan nye Firefox bli

Mozilla har i det siste vært temmelig villige til å dele sine fremtidsideer med omverdenen. For kort tid siden viste de frem konsepter av hvordan grensesnittet til Firefox 3.7 kan muligens bli (den ferskeste offisielle versjonen er Firefox 3.5).

Er dette fremtiden?
Nå går de enda lenger, og legger ut skjermbilder av Firefox 4.0. Utviklerne påpeker imidlertid flere ganger at dette er kun designeksperimenter, og at den ferdige versjonen kan, og mest sannsynlig vil, se ganske annerledes ut.

Mozilla presenterer imidlertid to forskjellige ideer, som har en ganske essensiell forskjell. Den ene versjonen har adressefeltet ovenfor fanene, mens den andre legger adressefeltet under fanene. Og alle som har brukt Chrome vet at Google-nettleseren legger fanene øverst.

799px-Mockup-4-0-Vista-(TabsTop)-(LocBarSearch)

Annonse
Dermed kan det spekuleres i at Firefox henter en del inspirasjon hos Google.

Plusser og minuser
I følge Mozilla er fordelen med å ha fanene på toppen at det frigjør plass vertikalt, og gjør designet mindre komplekst. Samtidig er de bekymret for at brukerne vil være usikre på slike forandringer, for eksempel fordi det tar lenger tid å flytte musepekeren til fanene.

Utviklerne er ute etter tilbakemeldinger, så sjekk designideene selv og bidra.

Konseptene og mer info finnes her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse