chip

Annonse


Mobilprosessorer blir stadig råere

chipDet er ikke lenge siden Qualcomms Snapdragon-prosessorer ble introdusert, og disse var de første med 1 GHz-klokkehastighet. Blant annet har Toshibas nye TG01, som kjører Windows Mobile 6.1, denne prosessoren.

Stadig mer kraft
Nå kommer flere og flere på banen, og det tyder jo bare på at smarttelefonene blir betydelig kraftigere fremover. Samsung har nå nemlig annonsert at de i forbindelse med amerikanske Intrinsity har utviklet en brikke kalt Hummingbird, som da altså har en klokkefrekvens på 1 GHz.

Det interessante er at brikken er mer eller mindre basert på det samme designet som prosessoren som nå sitter i iPhone, hvilket betyr at Apple kunne lett benyttet den nye brikken i en nestegenerasjonsutgave av telefonen. Dagens 3GS har klokkefrekvens på 600 MHz.

Palm Pre kan potensielt også benytte seg av Hummingbird. Og vi blir definitivt ikke forundret om Samungs egne mobiler vil komme med Hummingbird-brikker i fremtiden.

Annonse


Mer økonomisk
En av fordelene med Hummingbird er at den bruker 45 nm-teknologi, noe som sørger for mindre strømbruk. Dette er naturligvis et veldig stort pluss når det gjelder mobilprosessorer.

Kilde:
Cnet