googleapple

Annonse


Apple bannlyser Google Voice

googleapple
(Ill.: ITavisen)
Google Voice er en tjeneste som lar brukerne sende gratis SMS og ringe gratis eller veldig billig. Riktignok er tjenesten kun tilgjengelig i USA, og kun med invitasjon, men det er tydelig at amerikanske operatører anser den for å være en trussel.

Google gir seg ikke
Dermed er den offisielle Google Voice-applikasjonen nå blitt utestengt fra App Store, noe som vekker sterke reaksjoner – ikke minst hos Google selv. En talsperson for selskapet forteller at applikasjonen ble lagt inn til godkjenning for seks uker siden, men ble ikke tillatt av Apple. Google vil imidlertid fortsette å utvikle tjenester for iPhone, for eksempel ved å benytte seg av telefonens nettleser. Som de nettopp gjorde med Latitude for iPhone.

En tredjeparts applikasjon for Google Voice, GV Mobile, ble også nylig trukket fra App Store, til tross for at dennes utvikler fikk personlig godkjenning fra Phil Schiller i Apple.

AT&T den store, stygge ulven?
Det spekuleres altså i at det er operatøren AT&T som tvinger frem at disse applikasjonene ikke tillates, siden de fremstår som direkte konkurranse til deres forretningsmodell. Noe som naturligvis ikke gjør AT&T spesielt populært i manges øyne.

Annonse


Google Voice er allerede offisielt støttet av både Android og Palm Pre. Vi får se om Apple etter hvert forandrer mening.

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse