spotify

Annonse


Spotify for iPhone

Den svenske musikkstreaming-tjenesten Spotify kommer i iPhone-versjon om få dager.

Ny app

I følge BBC har svenskene lagt inn en iPhone App til vurdering hos Apple. Alt tyder på at denne vil bli godkjent om kort tid.

Spotify har blitt kalt en «iTunes-dreper» på grunn av at du her kan finne nesten alle titler du finner på iTunes og høre dem gratis. Om du betaler en månedlig avgift, slipper du reklame. I tillegg har du muligheten til å bedre lydkvaliteten.

Bare for de som betaler?

Det er ikke kjent hva iPhone-applikasjonen vil koste, men det er i følge BBC trolig bare betalende kunder med såkalt Premium-abonnement som får nytte av den. Disse betaler om lag en hundrelapp i måneden – penger som for en stor del går til platebransjen.

Annonse


Spotify er foreløpig bare oppe og går i Europa, men en USA-versjon planlegges i nærmeste framtid. Så langt har tjenesten fått om lag seks millioner brukere. Hvor mange av disse som betaler, er ukjent.

Egen programvare

Mange spør seg nå om Spotify etter hvert vil kunne la seg integrere med Logitechs Squeezebox, Sonos og andre musikkstreaming-systemer. Og ikke minst om du snart vil kunne spille av Spotify i iTunes.

Så langt foreligger det ingen konkrete planer om noe slikt. Du må med andre ord fortsatt starte Spotifys egen programvare på en Mac eller PC for å spille musikk. Og nå får du altså muligheten til å spille av via din iPhone eller iPod Touch også.

Kilde:
Spotify.com