Denne disken rommer hele 1TB, og får plass i en laptop.

Annonse


1TB til laptop

Skal du ha 1 terabyte lagringsplass i en laptop i dag, er det eneste alternative en sværing med to 500 GB-disker. Alternativt kan du velge en laptop med en enkeltdisk på 700GB, som er den største 2,5-tommersdisken i kommersielt salg i dag.

Om lag 1900 kroner

Men verden går framover, som så mange ganger før. Nå lanserer Western Digital verden første 2,5 tommer (formatet som brukes i bærbar PC) med plass til 1 terabyte.

Disken, som i likhet med WDs øvrige disker også denne gangen heter Scorpio Blue og også vil foreligge i en rimeligere 750GB-versjon, er nå på vei ut i hyllene. prisen vil ligge på henholdsvis 190 dollar (om lag 1177 norske kroner) for 750GB og 250 dollar (om lag 1550 norske kroner) for 1TB-utgaven.

Først for andre gang

Ingen norske nettbutikker har så vidt vi kan se bebudet diskene ennå, så norsk pris er foreløpig ukjent. Men med moms burde 1TB-disken kunne ligge på rundt 1937 kroner.

Annonse
Western Digital ble slått av Hitachi på 1TB 3,5-disker, men klarte å komme først med 2TB-versjonen i samme format. Og gjør de det altså igjen med 2,5-formatet.

De nye diskene er for øvrig 12,5 mm høye, i motsetning til de fleste laptop-disker som er 9,5mm (takk til johome20). Det betyr at den neppe kan trykkes inn i en standard laptop, dersom du vil skifte ut disken i denne.

Kilde:
Engadget.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse