Viken Fibernett har i følge Forbrukerombudet ikke grunnlag for sin påstand om at de leverer framtidsteknologi, mens alle andre bredbåndsleverandører er fortid.

Annonse


Viken får refs

Viken Fibernett har i følge Forbrukerombudet ikke grunnlag for sin påstand om at de leverer framtidsteknologi, mens alle andre bredbåndsleverandører er fortid.Viken Fibernett hevder i sin markedsføring at «Fiber er fremtiden. Alt annet er historie».

Medhold på alle punkter

Dette likte konkurrenten Canal Digital så dårlig at de klagde Viken inn for Forbrukerombudet.

Nå foreligger kjennelsen, og Canal Digital har fått medhold på alle punkter. I følge Forbrukerombudet må Viken Fibernett gjennomgå alle påstander som kan reise tvil om sannhetsgehalt og som kan skape inntrykk av villedende markedsføring.

– Tar til etterretning

– Dette er sjelden sterk kost fra Forbrukerombudet, sier informasjonsdirektør Jørgen Thaule i Canal Digital til Teknofil.no.

Annonse
Viken Fibernetts daglige leder Lise Skarpås sier hun tar kjennelsen til etterretning og at selskapet vil svare Forbrukerombudet innen tidsfristen. Ut over dette vil hun ikke kommentere innholdet.

Fiber og koaks stiller likt

Mens Viken Fibernett gir sine kunder bredbånd via fiberoptiske kabler, leverer Canal Digital sine tjenester via koaksialkabel (også kalt TV-kabel). Denne teknologien bruker også Get og mange andre kabel-TV-selskaper som nå leverer bredbånd.

Både fiber og koaksialkabel kan levere hastigheter på over 1 Gigabit pr.sekund, så forskjellen mellom de to kabelteknologiene er i dag mer teoretisk enn praktisk. Det er imidlertid liten tvil om at fiber har mer hastighetspotensiale enn koaks.

50 og 60 Mbps

De to selskapenes bredbåndstilbud er da også relativt sammenlignbare.

Mens Viken Fibernett tilbyr sine kunder 50 Megabit pr. sekund opp og ned for 1450 kroner måneden, kan Canal Digital skilte med 60 megabit pr. sekund til 1447,- pr. måned. Men da får du bare 1,8 Megabit pr. sekund i opp-hastighet. Canal Digital gir deg imidlertid opsjon på å doble ut-hastigheten.

Viken fibernett kan maksimalt tilby sine kunder 100 Mps opp og ned, til en pris av 1990 kroner måneden. Noe tilvarende tilbud har ikke Canal Digital.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse