En 25 år gammel norsk mann er tatt i forbindelse med tidenes største politiaksjon mot kortsvindlere.

Annonse


Sperr kortet ditt selv

Om du har reist i utlandet og føler deg usikker på om kortet ditt kan bli misbrukt, kan du nå selv sperre kortet ditt uten å ringe kortselskapet eller banken.

Sperres på nett

Dette er en av funksjonene i en ny tjeneste som det norske selskapet EDBs bank og finansseksjon lanserer i dag.

Foreløpig er det bare 35 000 norske kortkunder som får anledning til selv å bestemme tilgangen til kortkontoen via nettet, men dette tallet vil raskt kunne utvides.

Handelsbanken er foreløpig den eneste banken som har tilbudet. Denne banken startet allerede for en måned siden med å tilby kundene sine egenbestemt sperring

Annonse


– Viktig virkemiddel

? Vi har stor tro på at sperretjenesten vil være et viktig virkemiddel i kampen for å få bort svindelen. Selv om den enkelte bankkunde ikke selv rammes økonomisk, skaper slik svindel ubehag og besvær for den enkelte kunde, sier informasjonssjef i EDBs Bank og finansseksjon, Asbjørn Hønsvall, til Dagsavisen.

Geografisk sperring

Om du ønsker å bruke kortet ditt på hjemmebane etter at det er sperret, er dette fullt mulig. For tjenesten lar deg sperre for enkelte geografiske områder, for eksempel for Asia eller USA.

Dermed unngår du å være uten kort når du kommer hjem fra ferie, selv om du angrer på å ha gitt det til en skummelt utseende kelner i en bakgate i Bangkok…