iphone3gs

Annonse


iPhone-salget til himmels

På tross av finanskrise og delvis krise i IT-industrien kan Apple skilte med knallgode resultater for tredje kvartal i år.

iPhone opp – iPod ned

Resultatene, som ble lagt fram i natt norsk tid, viser spesielt gode resultater for Apples mobiltelefon/mediespiller iPhone. Mens telefonen «bare» solgte 700 000 på verdensbasis i tredje kvartal i fjor, kan Apple i året 3. kvartal skilte med hele 5,2 millioner solgte eksemplarer av den flate, elegante multimediadingsen.

Vi snakker med andre ord om en økning på hele 626 prosent!

Salget av iPod går ikke overraskende ned (med sju prosent, nøyaktig), så det er til dels snakk om en flytting av kunder som før ville ha kjøpt separat MP3-spiller og mobiltelefon. Med iPhone (og med respekt å melde en rekke andre mobiltelefoner fra konkurrenter) har de færreste behov for begge deler lenger.

Annonse
En annen årsak til den enorme salgsøkningen er trolig lanseringen av iPhone 3GS i juni i USA (og litt senere i Norge) og 3.0-utgaven av telefonens firmware, som kom tidlig i sommer.

Mest populær i Norge

iPhone blir nå solgt i 18 land, deriblant Norge. Apple vil ikke røpe egne tall for Norge, men et kvalifisert estimat basert på opplysninger fra NetCom og Telenor tyder på at det nå finnes i overkant av 100 000 iPhone-eiere i Norge. Det gjør i så fall Apples telefon til den mest populære enkeltmodellen her i landet.

Også salget av Mac gikk bra i siste kvartal. Totalt økte salget med fire prosent mot tilsvarende periode i fjor, mens PC-salget generelt gikk ned med tre prosent.

Opp 12 prosent totalt

Spesielt bra gikk det med Macbook-salget. Apples laptoper opplevde en økning på hele 13 prosent.

Totalresultatet er på 8,34 milliarder dollar (om lag 52,2 milliarder kroner), noe som betyr en økning på 12 prosent fra i fjor. Den gangen var aksjene verd 1,19 dollar, mens de etter framleggignen av 3. kvartalsresultatet i år har steget til 1,35 dollar.

Kilder:
News.com
BetaNews.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse