Det er ingen grunn til å søke dekning om du møter denne «karen». EATR lever bare på planter, påstår selskapet som lager den bio-energiske roboten.

Annonse


– Vår robot er vegetarianer

ETAR er verdens første robot som henter «næring» fra biologiske omgivelser rundt seg. Det vil i praksis si at den kan omdanne alt organisk materiale i nærheten til brensel, slik at den ikke trenger verken oppladning eller utskifting av batterier.
Det er ingen grunn til å søke dekning om du møter denne «karen». EATR lever bare på planter, påstår selskapet som lager den bio-energiske roboten.

«Spiser» organisk materiale

Roboten er ment til forsvarsformål, men produsenten Cyclone Power Technologies har godt håp om at roboter med denne formen for energifornying på sikt også skal kunne brukes sivilt.

I de siste dagene har imidlertid amerikansk presse spekulert i at roboten også kan bruke falne soldater på slagmarken som «næring», og til og drepe levende mennesker for å «spise» dem. Alt sammen for å fornye energireservoaret.

– Spiser bare planter

Dette blir nå benektet på det sterkeste av Cyclone.

Annonse
I en pressemelding fra selskapet går det fram at at ETR bare spiser plantematerialet, og skyr alle former for kjøtt som pesten.

Forstår bekymringen

– Vi forstår fullt ut folks bekymring over at framtidas roboter kan komme til å leve av den menneskelige befolkningen. Men dette er ikke vårt oppdrag. Vi fokuserer på å demonstrere at væåre maskinerkan skape brukbar, grønn energi fra hyppig forekommende, fornybare planteressurser. Det kommersielle anvendelsesområdet for denne miljøvennlige energiløsningen er enorm, sier direktør HHarry Schoell i selskapet i pressemeldingen.

Ingen zombie

Dietten er kongler, gresstrå og trefliser. EATR er med andre ord ingen zombie som griser i seg nyrer, lever armer og bein fra fiendtlige (og egne?) soldater, samt uskyldige sivile.

I hvert fall ikke nå. Men rent teoretisk burde roboten kunne bruke kjøttvarer også…

Kilde:
Defensetech.org

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse