Toshiba har holdt ut til det siste med bare DVD. Men nå tyder alt på at selskapet endelig skal lansere en Blu-ray-spiller.

Annonse


– Toshiba med Blu-ray-spiller

Toshiba er selskapet bak HD DVD , formatet som lenge knivet med Blu-ray om å overta for DVD.

Blu-ray vant

I januar i fjor avlyste Toshiba en høyprofilert pressekonferanse på CES-messen i Las Vegas, etter at Warner som HD DVD-filmselskap gikk over til Blu-ray-leiren. Dermed var HD DVD plutselig død.

Siden har Blu-ray regjert på tronen som diskmedium for film i høyest tilgjengelig teknisk kvalitet.

Lanserte super-DVD

Toshiba satset på sin side for fullt på standard DVD, og lanserte i august 2008 sin første spiller med det såkalte XDE-systemet, som skulle gi nesten like bra bilder fra en standard DVD-spiller som fra en Blu-ray-spiller.

Annonse


I mellomtiden har Blu-ray fosset fram, på tross av mange spådommer om at formatet ville dø en stille død og bli avløst av filmsalg via nedlasting fra nettet. Nærmest over alt kan du nå få kjøpt Blu-ray-plater, og spillere selges nå i Norge til under 1500 kroner (for eksempel
DMTech BDP810
).

Blu-ray til spottpris

Internasjonalt koster de billigste spillerne nå under 600 kroner – det samme som de billigste DVD-spillere på «super’n».

Nå tyder alt på at Toshiba må bite i det sure eplet og gå over til «fienden».

– Kommer før jul

I følge den japanske avisen Yomiuri Shimbun (norsk oversettelse) vil Toshiba komme med en Blu-ray-spiller i løpet av året – trolig i god tid før julesalget.

Den første modellen fra selskapet vil i følge avisen hete BD 18. Pris og funksjoner er ikke kjent.

Ikke medlem

Toshiba er som den eneste store japanske produsenten av underholdningsteknologi ikke medlem i The Blu-ray Disc Association , og det foreligger ingen offisielle meldinger om spilleren verken fra Toshiba eller interesseorganisasjonen.

Innholdet i den japanske avisartikkelen er dermed ikke hundre prosent bekreftet, men sannsynligheten er stor for at den stemmer. Det er utvilsomt svært vanskelig for noe elektronikkselskap å nå holde seg utenfor det kraftig voksende Blu-ray-markedet.