Hopp til navigasjon Hopp til innhold
google_chrome1

– Chrome kan ta knekken på Linux

Ikke Microsoft som vil lide mest, mener analytiker.

Etter avsløringen av Googles kommende operativsystem, Chrome OS, gikk de fleste ut fra at det var et frontalangrep på Microsoft og deres strategi.

Langt fra alle er imidlertid enige. I følge analyseselskapet IDC er det andre varianter av Linux som kommer til å lide mest (Chrome OS selv er Linuxbasert), spesielt når det gjelder det lukrative netbook-markedet.

Valgmuligheter
Linux var opprinnelig det operativsystemet som ble brukt i netbookene, men ble etter hvert presset ut av Windows XP. Det finnes likevel fremdeles netbooker som blir lansert med Linux forhåndsinstallert, blant annet Intels Moblin-plattform og Ubuntu.

Dermed håpet mange Linux-evangelister at utbredelsen av netbooks kan bidra til økt Linux-popularitet også hos kjøpere av «ordentlige» datamaskiner.

IDC mener likevel at Googles kjente merkevare og gode rykte kan føre til at øvrige Linux-distribusjoner blir fullstendig overkjørt. Kundene går gjerne etter merker de kjenner til, og der har Google en tydelig fordel.

Fortsetter videre
På den andre siden nekter Linux-utviklere å la seg stoppe av Google, og mener at både deres distribusjoner og Chrome OS kan fint eksistere ved siden av hverandre.

Det blir uansett veldig spennende å følge med på hvordan balansen fortoner seg om et års tid, da Chrome forhåpentligvis er lansert.

Kilde:
PC World

Stikkord: chrome, chrome os, Google, linux, Microsoft, netbooks, os, windows