htc-hero-russian-rev-rm-eng

Annonse


HTCs supermobil testet

scr01Det er svært store forventninger til HTCs Android-mobil Hero.

HTC gjør sin egen greie

HTC har laget sitt eget brukergrensesnitt for Hero (Sense UI) akkurat som de gjør med Microsofts mobil-OS Windows Mobile.

Mobilen har ikke Google-varemerket på baksiden, men i hovedsak er den identisk med de forrige Android-mobilene. Dette er mobilen alle håper skal kunne ta opp kampen mot Apple iPhone.

Har testet sample-modell

Heldigvis har smartphone markedet fått mer konkurranse ved blant annet lanseringen av Palm Pre, men det er for tidlig å si om de kan nærme seg populariteten til iPhone. Det er en såkalt pre-release-modell det russiske nettstedet mobile-review.com har tatt en forhåndstitt på.

Annonse


scr05

Selv om det kun er en forhåndstitt og modellen ikke er 100 prosent ferdig er det nok ikke mange endringer om noen som blir gjort når den endelige versjonen ligger i butikkhyllene en gang sent denne måneden (også i Norge).

Formfaktor

Størrelsen på mobilen er: 112 x 56,2 x 14,3 mm og den veier 135 g. Til forskjell fra iPhone som har følgende størrelse: 115,5 x 62,1 x 12,3 mm. Vekt: 133 g. Mobilen har som du kanskje allerede vet 3.5 mm. minijack så du kan plugge i hvilket som helst headset. Svært gledelig. Den bruker også teflon på baksiden så fett ikke setter seg.

Dette er en touch-mobil og det meste er lagt opp for dette, men den har også en trackball akkurat som sin forgjenger Magic som ITavisen ga en femmer i sin test.

Skjermen er på 3.2″ og er av typen TFT med en oppløsning på 480×320. Kvaliteten på skjermen er bra skal vi tro russernes forhåndstitt, men den er ikke like skarp som HTC MAX 4G eller Diamond II’s WVGA. Ikke så rart da sistnevnte har en oppløsning på 800 x 480. Kameraet er på 5MP, men har dessverre ingen beskyttelse for linsen. Det gjelder ihvertfall for denne test-versjonen. Dette kan jo komme i den endelige utgaven.

Kamera og CPU

Kvaliteten på bildene er som man forventer av en mobil som ikke har foto som hovedgreia. Bildene er OK og like gode som Touch Diamond II eller Samsung i8000. Se et eksempel her.

HTC Hero er utstyrt med et 1350 mAh Li-Ion-batteri. HTC oppgir at mobilen har en standby på 440 timer, men testen fant at den ikke varte lenger enn en uke. Spør du oss er dette også meget bra.

CPUen er av typen Qualcomm MSM 7200A og kjører på 528 Mhz. Klokkefrekvensen er dynamisk så når man kjører applikasjoner som ikke krever mye kraft klokker CPUen seg ned for å spare på batteriet.

Konklusjon

Mobilen kommer som sagt til Norge i løpet av måneden. Noen pris er ikke fastsatt her i Norge, men russerne må ut med rundt 4400 til 4800 kroner. Mobile-review.com konkluderer med at mobilen har et stort potensial sammen med de andre Android-mobilene på markedet.

Den har alle funksjonee til iPhone og enda mer noe som kan gjøre den svært populær for hardcore gadget-nerds.

HTC Hero kommer i svart også, ihvertfall i Russland.
(Ill.: mobile-review.com)

Kilde:
Mobile-review.com

Annonse


Annonse


Annonse