wifi

Annonse


Skal dekke norske byer med WLAN

wifi
(Ill.: Ill. Per Ervland)
Fra høsten av rulles det ut et prosjekt som skal dekke 10 norske byer med trådløse soner. Det er selskapet The Cloud som står bak, og samarbeider med Tromsø-baserte Pronea.

Planen er å følge i fotsporene til byer som London og Gøteborg, og dekke byenes sentrale områder med høyhastighetsnett, som skal være et raskt alternativ til 3G. I følge The Cloud vil hastighetene være i snitt 10 ganger høyere enn det som er mulig med 3G i dag.

Større behov
Det er den voksende utbredelsen av smarttelefoner og WLAN-utstyrte laptoper, samt bærbare spillkonsoller og andre enheter, som gjør at en slik utbygning er nødvendig. Der 3G dekker hele landet, trenger byene et raskere nett, sier Pronea i pressemeldingen.

I første omgang bygges nettet ut i Oslo, og høsten 2009 er målet. Utbygningen er planlagt ferdigstilt i 2012, og vil da dekke Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Sandvika, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes og Drammen.

Det er Motorola som leverer det tekniske utstyret. Hvor mye det vil koste oss forbrukere er imidlertid ikke kjent, men vi ser frem til å teste teknologien den dagen utbygningen starter.

Annonse


Annonse


Annonse