Richard Marx vil ikke bli assosiert med Jammie Thomas-saken.

Annonse


Superstjerne raser mot Thomas- dommen

Den kjente artisten Richard Marx er mektig vred. Årsaken er at han føler seg brukt av sin egen bransje – platebransjen.

Marx-låten «Now and Forever» ble brukt under den gjenopptatte saken mot Jammie Thomas-Rasset – den indianske alenemoren som i 2007 ble dømt til å betale hele 50 000 kroner for hver av de 24 låtene hun hadde lastet ned ulovlig. En av låtene var altså den omtalte Marx-sangen.

Saken ble gjenopptatt, etter at den første dommen ble avvist av rettsvesenet med beskjed om at den var urettferdig.

Enda verre

Men utfallet ble bare enda verre for den fattige indianerkvinnen. Denne gangen må hun ut med svimlende 12,3 millioner kroner – altså over ti ganger mer enn hun ble dømt til å betale i første omgang.

Annonse
Dette synes Marx er grovt urimelig. Han kaller platebransjen grådig, og mener at de burde avstått fra å flå en alminnelig musikkelsker på denne måten.

– Skammer meg

I et opprop rettet mot platebransjeorganisasjonen RIAA (Recording Industry Association of America) skriver han følgende:

Så nå har vi altså en «dom» i en sak som gjelder ulovlig fildeling. Men etter min mening er det i beste fall helt misforstått og i verste fall farse-aktig å holde Thomas-Rasset ansvarlig for det hundrevis av tusener av mennesker gjør hver eneste dag. Hennes skyld hersker det ikke tvil om, men i dette tilfellet er de juridiske virkemidlene som er brukt helt klart et misbruk. Fru Thomas-Rassett – jeg mener dette var rått parti, og jeg skammer meg over at navnet mitt blir forbundet med denne saken.

Superstjerner på krigsstien

Flere kjente artister har tidligere stilt seg kritiske til platebransjens framgangsmåte mot fildelerne. Organisasjonen Featured Artists Coalition (FAC) har stilt seg svært kritisk til å forfølge musikkfans, og til og med kaste dem ut av Internett.

I denne organisasjonen finner vi musikkjendiser som Robbie Williams, Craig David, David Gilmour (Pink Floyd), Iron Maiden, Radiohead, Kaiser Chefs og Travis.

Kilde:
arstechnica.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse